VESIĆ OBIŠAO GRAĐANE: Zahvaljujući ulaganjima Batajnica postaje sve bolje mesto za život

Autor: Republika

Vesti

30.10.2021

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić danas je u okviru akcije „Beograd pobeđuje” svojom pokretnom kancelarijom obišao Batajnicu gde je sa sugrađanima u dvorištu Osnovne škole „Branko Radičević” razgovarao o problemima koje imaju i mogućnostima njihovog rešavanja.

Republika

Foto: Grad Beograd

Goran Vesić sa sugrađanima u Batajnici

– Razgovarali smo predsednik opštine Gavrilo Kovačević i ja sa građanima i građankama Batajnice o problemima koje imaju. Mnogo toga je urađeno ali ovo je veliko naselje i postoji još mnogo stvari koje treba da uradimo kako bi Batajnica bila bolje mesto za život. Za njih je najvažnije što su dobili izlaz na auto put, a na nama je sad da uradimo Batajnički bulevar. Završićemo do  sledeće godine projektovanje, posle toga sledi eksproprijacija i bude li sve kako je planirano radiće se u nekoliko faza i mi bi do kraja sledeće godine mogli da počnemo izgradnju Batajničkog bulevara. Njegova izgradnja znači da će se izmestiti sav tranzitni saobraćaj iz centra Batajnice što će biti veliko rasterećenje. Radi se i proširenje Batajničkog druma na četiri trake prema kovid bolnici, završavamo do kraja godine i nadvožnjak između naselja Šangaj i Batajnice preko brze pruge, a do 30. novembra biće završena obilaznica oko intermodalnog terminala. Taj nadvožnjak je važan jer kada krene brza pruga neće biti pružnog prelaza  ali Šangaj neće biti odsečen od Batajnice – kazao je Vesić.

On je ukazao i na ostale infrastrukturne projekte na teritoriji ovog naselja.

– Razgovarali smo i o rekonstrukciji škola, do polovine sledeće godine Osnovna škola „Svetislav Golubović Mitraljeta” će biti rekonstruisana i uređeno školsko dvorište. Predvideli smo izgradnju još jednog sprata na ambulanti, probaćemo da ubacimo i izgradnju još jednog vrtića, razgovarali o sportskog dvorani u naselju Šangaj i drugim projektima. Razgovarali smo i o nekim projektima koji nisu veliki ali su i dalje važni, poput postavljanja ležećih policajaca, izlazak na Dunav sa nekih puteva i tako dalje – kazao je zamenik gradonačelnika.

On je naglasio da je suštinski, najveći problem u Batajnici kanalizacija.

– Mi u ovom trenutku radimo kompletnu kanalizaciju sa fabrikom za preradu otpadnih voda u Obrenovcu, Lazarevcu, Barajevu, Sopotu, Mladenovcu i delu Grocke. Tokom proleća sledeće godije završićemo kompletnu fisibiliti studiju za izgradnju fabrike, pregovaramo sa Evropskom unijom o tome i ona će, zajedno sa sekundarnom kanalizacijom koštati više od 250 miliona evra. U svakom slučaju, nećemo dozvoliti da ovaj deo grada ostane bez kanalizacije i kad završimo i tu izgradnju fabrike otpadnih voda u Batajnici moći ćemo da kažemo da čak 97 odsto Beograđana ima rešenu kanalizaciju. Dakle, u Batajnici ima dosta toga da se radi, mi smo ozbiljno krenuli u taj posao i Batajnica postaje sve bolje mesto za život – kazao je Vesić.


Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević istakao je da se još pokazalo da je živa reč najbolji kontakt sa građanima.

– Zajednički radimo, svi projekti se obavljaju, svugde ima aktivnosti i pokazalo se da ni jedan predlog građana nije iznenađenje ni za grad ni za opštinu. Mi ćemo i ubuduće nastaviti na ovaj način da komuniciramo sa građanima, jer njihovi konstruktivni predlozi nas pokreću. Grad i opština zajednički mogu da reše mnoge probleme i drago mi je da je svako danas postavljeno pitanje imalo svoj odgovor u obliku projekta koji je već u toku – kazao je Kovačević.

Tokom obilaska Batajnice, za decu OŠ „Branko Radičević” priređena je predstava i podeljeni pokloni.

Tokom dana, zamenik gradonačelnika sa pokretnom kancelarijom obići će i naselja Ugrinovci i Altina.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading