VESIĆ: Rebalansom sredstva za infrastrukturne projekte

Autor:

Vesti

27.10.2021

09:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, podsetivši da je Skupština grada usvojila rebalans budžeta koji iznosi više od 1,2 milijarde evra, istakao je danas da je to rekordan budžet u istoriji Beograda.

Republika

Foto: beograd.rs

Goran Vesić

 

Grad do kraja godine treba da vrati 271 milion evra kredita, ukazao je Vesić.

To je znatno povoljnija situacija nego pre osam godina, kada je Grad dugovao oko 1,2 milijarde evra, a budžet mu je bio 565 miliona evra. Finansijski dobro stojimo što nam omogućava ulaganja u značajne infrastrukturne projekte, kazao je Vesić za RTS

Rebalans je, prema njegovim rečima, bio neophodan da bi se obezbedio novac za nasipanje Makiškog polja s kojim počinje izgradnja metroa u Beogradu.

- Takođe da bi se uradili kolektori na Makiškom polju, za pristupne saobraćajnice, za fabriku vakcina u Zemunu kao i za nastavak izgradnje nove autobuske i železničke stanice u Bloku 42 - naveo je Vesić.

On je ponovio da je Grad obezbedio sredstva za sve pomenute infrastrukturne projekte i da se novac ne uzima iz kredita.

Vesić je istakao da je posebno ponosan na osnivanje Fondacije za decu i mlade Beograda i podsetio da je razlog osnivanja izjava majke iz Obrenovca čije su ćerke poginule, da su živele i umrle gladne.

Ova fondacija je osnovana kako ni jedno dete na teritoriji Beograda ne bi bilo gladno i kako bi svako dete iimalo pravo na srećno detinjstvo. Postoji jedan broj porodica koje su prepoznate u socijalnom sistemu, ali pomoć nije dovoljna da prežive. To su uglavnom porodice sa samohranim roditeljima koji nemaju dovoljno sredstava da prehrane svoju decu. Ova fondacija je upravo tu da pomogne da se obezbedi hrana, školski pribor, odeća za tu decu, ali i prekvalifikacija za majke i da im se obezbedi pristojan posao, rekao je Vesić.

On je ponovio da je svojom pokretnom kancelarijom posetio porodicu samohrane majke sa petoro dece u Progaru koja nije tražila nikakvu pomoć već posao i ona je ove nedelje počela da radi kao gerontodomaćica u Surčinu.

To će biti posao ove fondacije, da te porodice dobiju dodatnu pomoć. Biće objavljivan konkurs koji će stalno biti otvoren, te porodice će moći da se javljaju, a odluku će donositi ugledne ličnosti iz društva i tako pokazujemo da fondacija ima kredibilitet, naglasio je Vesić, a preneo Sekretarijat za informisanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Kalimero

27.10.2021 10:00

A kada će biti kanalizacija na Altini?