POZNATO STANJE DEČAKA KOJI JE UPAO U SEPTIČKU JAMU: Komšija objasnio kako ga je izvukao i SPASIO mu život!

Autor:

Vesti

27.10.2021

05:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak (3), koji je juče upao u septičku jamu u Dobanovcima, je dobro, rečeno je jutros u Hitnoj pomoći.

Republika

Foto: Profimedia

Foto: Ilustracija

Nesreća se, da podsetimo dogodila u Zemunskoj ulici, a on je prebačen u Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj.

Njega je iz jame uspeo da izvuče komšija Vidoje Nenadić, koji je za Telegraf.rs detaljno opisao kako je izgledalo spasavanje i oživljavanje mališana.

Prema Vidojevim rečima, dete nije davalo znake života.

Video sam da je otvorena jama, i da dete dole pluta. Majka i komšinica nisu mogle da mu pomognu - počeo je svoju priču vidno potresen hrabri Vidoje.

- Ja sam emotivan čovek, pogotovo za dete, ja plačem. Dete je sada dobro. Skočio sam dole u septičku jamu, bilo je gusto dole i iščupao sam ga u trenutku kad je počeo da tone. Dete se borilo malo, dok ga nisam podigao. Pomogla je i komšinica i izvukli smo dete. Ja sam se potom malo teže popeo. Dete je bilo modro, nije davalo znake života - priča Vidoje.

Hrabri čovek je, srećom, nekada polagao licencu za obezbeđenje, pa je znao da primeni svoje znanje i ukaže prvu pomoć dečaku.

Položio sam ga na bok, na stranu i voda je počela da izlazi. Uzeo sam ga ispod stomaka, masirao sam ga rukama i osetio sam kad je bljucnuo malo, nastavio sam masiranje 2-3 minuta. Osetio sam neki znak, onda sam mu dao veštačko disanje. Nije odmah reagovao. Pokušavao sam nekoliko puta i pokazao mi je malo više znake života. I dalje sam ga masirao, dete je počelo da izbacuje vodu.

Kako Vidoje priča, celu scenu posmatrala je majka nesrećnog dečaka.

Majka se unervozila. Vikala je "Sine, ja tebe volim, probudi se". Opet sam što više masirao preko stomaka dete. Rekao sam majci da je u redu i dete je stvarno počelo malo da plače. Malo mu je iz usta pošla i krv. Da vam ne pričam kako je u septičkoj jami... Ali uspeli smo - završava Vidoje ispovest u suzama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
ORDEN

27.10.2021 06:13

ORDEN ZA HRABROST I ČOVEČNOST LJUDINA

Odgovori 20 1
Milos Milosevic

27.10.2021 08:58

Heroj!!!

Odgovori 10 0