OVO JE SVINJARIJA! Tresli se hodnici Višeg suda: Skandal za skandalom na suđenju ćerki političara optuženoj za ubistvo devizne penzionerke!

Autor:

Vesti

07.10.2021

12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekoliko skandala obeležilo je današnje suđenje Jeleni Špagović (27), optuženoj za ubistvo devizne penzionerke Majde Garović (81) u junu 2019. u Zemunu.

Republika

Foto: facebook.com/Jelena Špagović/Majda Garović/pixabay.com

Jelena Špagović (u krugu) ubila deviznu penzionerku

Prvo je u sudnicu upao sin ubijene žene u toku iznošenja odbrane okrivljene pred sudijom Anom Trifunović Đuričković koja je zamenila sudiju Zorana Đorđevića u ovom postupku pred Višim sudom u Beogradu.  

- Neću više da sedim u hodniku, hoću da pratim suđenje za ubistvo moje majke. Ja sam jedini od porodice ovde i ovo je skandal i svinjarija - vikao je Dejan Garović dok ga je straža izbacivala iz sudnice. 

Posle svog svedočenja, koje je posle saslušanja okrivljene, takođe obavljeno juče, Garović je objasnio da je navikao na nemački sistem u kojem je do skoro živeo, kao i efikasnije sudstvo i da se oseća poniženo jer se uprkos dokazima ubici njegove majke besomučno dugo sudi i presude još uvek nema.

Drugi incident je izazvala rođena sestra Špagovićeve kada se na na kratkoj pauzi suđenja, u hodniku Palate pravde, sa braniocem okrivljene, advokatom Dušanom Čkonjevićem obraćala na neprimeren način zameniku tužioca Ljiljani Komnenović.

- Molim da straža spreči ove strašne napade na mene. Vređaju me i prete mi branilac okrivljene sestra i brat - povikala je Komnenović vidno uzrujana nakon što je sestra Špagovićeve uz pretnje uputila i psovku.

Tužilaštvo insistira na svireposti - Kačila je slike na Instagramu, a usmrtila ženu

Iako je Špagovićeva danas rekla da je skoro mesec dana nakon zločina, sve dok nije uhapšena, vodila život kao da se ništa nije desilo uprkos tome što nije mogla da spava mirno i da je bila kao zombi, njena okolina ništa nije primećivala do njenog hapšenja. 

- Okrivljena je izlazila, družila se, slušala muziku, fotografisala za društvene mreže i išla u kupovinu odmah nakon ubistva. Išla je na posao  i preselila se.  Nije tačno da je bila kako zombi - istakla je zamenica tužioca. 

Za to vreme advokat Čkonjević se u lice tužiocu smejao sa studentkinjama prava koje su pratile suđenje i obraćajući se predstavnicima medija prigovarao je pitanjima koje je zamenik tužioca uputila svedoku u postupku, Momčilu Dujoviću, rođenom bratu Jelene Špagović koji je prvovremeno bio osumnjičen da je zajedno sa sestrom prikrivao tragove zločina.

Republika

Foto: facebook.com/printscreen

Optužena za ubistvo: Jelena Špagović

- Nemam nikakve veze sa krivičnim delom i nikada u životu nisam video oštećenu. Pomagao sam rođenoj sestri kao i obično kad bi to tražila od mene. Pomagala je i ona meni finansijski kad je mogla i kad sam joj tražio. Oboje smo bili podstanari. Često sam joj čuvao dete, posebno od kad se rastavila od muža sa kojim sam imao samo površan odnos dok su bili zajedno, a posle ni takav iako nismo imali bilo kakav sukob. Tog kritičnog dana sam sa sestrom izneo iz kuće plavu fotelju prekrivenu čaršafom i stavio je preko puta stana kod kontejnera jer je to tražila od mene. Nisam znao da se zločin desio sve dok me policija nije povela na saslušanje kao osumnjičenog. Nisam mogao ni da pretpostavim da prikrivam tragove zločina koji se ispostavio. Nije me čudilo to što se moja sestra seli i menja nameštaj jer je to i ranije radila - rekao je Dujović ne pokazavši nikakvu emociju prema sestri, osim što je sve vreme za okrivljenu govorio "moja sestra" umesto da je nazove imenom.

Podsetimo, prema optužnici Jelena Špagović se tereti da je gajtanom dokrajčila Majdu Garović, udavivsi je u  stanu koji je iznajmljivalala u Ševinoj ulici u Zemunu. Dalje se kaže da je ćerka političara ubijenu ženu spakovala u kofer i prevezla u Krčedin, gde je njene ostatke zapalila u kontejneru.

Paljevinu su primetili vikendaši i obavestili policiju o sumnjivom dešavanju, što je i bio prvi korak u istrazi zločina.

Špagovićeva priznala da je zverski ubila staricu


Jelena Špagović je pred trećim sudijom u postupku rekla da je najprecizniji iskaz dala pred istražnim tužiocem u Sremskoj Mitrovici, ali da se danas kaje što je poverovala njegovom obrćanju da će sklopiti sporazum o priznanju krivice ukoliko bude sve lepo ispričala. 

- Svesna sam činjenice da sam izvršila krivično delo, ali ne prihvatam da sam sa umišljajem ubila oštećenu na svirep način koji mi se krivičnim članom stavlja na teret prema optužnici  gde se navodi da je ubistvo trajalo tri do četiri sata. Sigurna sam da nije toliko. Takođe nisam oštećenu ubila iz koristoljublja. Njen nakit koji je spao sa nje tokom tog dana jesam uzela i prodala, ali ne zbog novca nego da bi prikrila tragove zločina - rekla je okrivljena. 

Pozivajući se na načelo neposrednosti sudija Trifunović Đjuričković tražila je da okrivljena ispriča kako je ubila Majdu. 

- Nisam imala nameru da to učinim, a dogovoreno se desio taj susret. Znali smo se godinama i bile prave komšinice. Nastala je svađa kad je ona došla kod mene u stan nakon što sam se rastavila od Marka. Verbalni konflikat između nas dve bio je zbog mog odnosa sa bivšim suprugom i bilo je svađe oko novca- priznala je Jelena. 

Da je "greh" deveizne penionerke bio taj što je Jeleni zapretila da će za njen dug od 3.200 evra reći njenom bivšem suprugu, okrivljena je istakla i onda opisala kako je nanela povrede nesrećnoj ženi od kojih je preminula posle više od sat vremena, prema dosadašnjim rezultatimja istrage.

- Gurnula sam je i ona je mene gurnula, a ja sam uzela šolju i njom je udarila dva tri puta u glavu. Počela je da krvari, obilno da krvari. Onda sam iz kuhinje uzela činiju i udarila je, zatim sam izgubila kontrolu nad sobom - rekla je ona. 

Tek kad sam priznala ubistvo spavala sam mirno

Prvi put sam spavala mirno tek nakon saslušanja u Sremskoj Mitrovici u istrazi, rekla je Špagovićeva objasnivši da se nije trudila da prikrije zločin krečenjem stana u kom se on desio, ali da jeste bila aktivna kao da nije ubila ženu.

- Imam veliku porodicu i sa svima sam se družila kao i ranije, Išla sam sa bivšim mužem da kupimo sinu cipelice na taj dan jer ih nije imao. Sve to sam radila mehanički - rekla je Jelena.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
bgb

07.10.2021 14:40

Ona da je normalna me bi se prezivala Spagovic!!!

Timotije

07.10.2021 15:27

ovake bolesnice ne treba da imaju advokata. mora zakon da se menja-svirepi zločini ,ubistva cele porodice,sve to ne treba da ima advokata. tačka sa tim zverima.

Odgovori 16 4