VESIĆ SA DELEGACIJOM BEOGRADA DOPUTOVAO NA HILANDAR

Autor:

Vesti

22.09.2021

06:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delegacija grada Beograda koju predvodi Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, a u kojoj se nalaze Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika i Marko Stojčić, gradski urbanista stigla je danas na Svetu Goru u poseti manastiru Hilandar na poziv bratstva manastira i igumana Metodija.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Manastir Hilandar

 

Tokom dvodnevne posete manastiru Hilandar delegacija Beograda razgovaraće sa igumanom Metodijem o formalnoj saradnja grada Beograda sa manastirom Hilandar.

”Ovogodišnja božićna poseta predsednika Aleksandra Vučića manastiru Hilandar pokazala je da Srbija stoji iza svog manastira na Svetoj Gori i velike svetinje Srpske pravoslavne crkve. Na predlog predsednika Vučića donosi se Zakon o očuvanju kulturnog i istorijskog nasleđa manastira Hilandar. Zakon će biti najznačajnija pomoć srpske države ovom manastiru posle 1900. godine kada je kralj Aleksandar Obrenović potpisao sporazum sa Srpskom pravoslavnom crkvom o finansijskoj pomoći Hilandaru na osnovu koga su plačeni dugovi manastira pa je tako ostao srpski. Zakon koji će Srbija usvojiti omogućiće gradu Beogradu da pomaže manastir Hilandar. Kako će ta pomoć da izgleda razgovaraćemo sa igumanom Metodijem”, rekao je Vesić.

 


 
Građanke i građani Beograda, koji to žele, svojim uplatama jednom godišnje godinama kroz uplatnice Infostana pomažu obnovu manastir Hilandar koji je oštećen u požaru koji se dogodio u martu 2004. godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading