CENTAR BEOGRADA U BLOKADI TOKOM VIKENDA: OVO su izmene trasa javnog prevoza i danas i sutra

Autor:

Vesti

18.09.2021

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradu se danas održava Prajd, a gotovo u isto vreme i protest antimaskera, antivaksera, antiglobalista i drugih organizacija protiv najavljenih mera. U centru grada se očekuju gužve, a u skladu sa trasama i promene u linijama saobraćanja javnog prevoza.

Republika

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Foto: Ilustracija

Satnica Prajda je ove godine pomerena za popodne, pa će umesto uobičajenog prepodnevnog termina početi u 16 sati i trajati sve do 23 sata uveče. Učesnici će okupljanje danas započeti tradicionalno u parku Manjež, a proslava će se od 18 sati nastaviti u Muzeju Kinoteke.

Kako je najavljeno, u 16 časova će početi okupljanje učesnika u parku Manjež, da bi pola sata kasnije počela tradicionalna šetnja centralnim beogradskim ulicama. Šetnja bi trebalo da krene u 16.30 časova i to od parka Manjež, pa Ulicom kralja Milana, Trgom Nikole Pašića, pored Doma Narodne skupštine, a odatle Ulicom kneza Miloša i Nemanjinom natrag do Manježa.

Tek kilometar dalje, samo nešto kasnije, ekstremisti najavljuju protest koji bi trebalo da počne od 17.30 časova na Trgu republike, odakle će krenuti ka Andrićevom vencu.

Sve linije javnog prevoza koje prolaze u ovo vreme kroz centar grada, biće preusmerene alternativnim pravcima. Ovo se odnosi na trolejbuske linije koje saobraćaju od Trga republike do Slavije i obratno, ali i na autobuske linije 26, 27, 33, 37.

Linije javnog prevoza promeniće trase i u nedelju, 19. septembra, od 7 do 18 časova zbog manifestacije "Pešačka nedelja" koja će se odvijati od Slavije do Trga Republike ulicama Kralja Milana, Terazijama i Kolarčevom. U tom periodu će ove ulice biti potpuno zatvorene za saobraćaj, piše Mondo.

Trolejbuska linija broj 29 se privremeno skraćuje do Trga Slavija i nosiće oznaku 29L, dok će vozila na linijama 24, 26, 37 i 44, kao i minibus linija E2 saobraćati delimično izmenjenom trasom: Francuska, Trg Republike, Makedonska, Dečanska, Bulevar kralja Aleksandra i dalje redovnim trasama.

Vozila sa linije broj 31 će saobraćati delimično izmenjenom trasom Studentski trg, Vasina, Trg Republike, Makedonska, Dečanska, Bulevar kralja Aleksandra, Kneza Miloša, Nemanjina, Trg Slavija i dalje redovnom trasom, navodi se na sajtu gradskog Sekretarijata za javni prevoz.

Dodaje se da će autobusi sa linije 27, u smeru ka Trgu Republike, saobraćati delimicno izmenjenom trasom Bulevar kralja Aleksandra, Dečanska, Makedonska, Trg republike do terminusa.

Minibus linija broj E9 će u oba smera umesto preko Terazija saobraćati od Trga Slavija ulicama Beogradska, Bulevar kralja Aleksandra, Trg Nikole Pašića, Dečanska, Makedonska, Trg republike i dalje redovno, dok vozila sa linije 22A uopšte neće saobraćati 19. septembra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading