VUČIĆ PORUČIO ŠMITU: Budite nepristrasni i izbalansirani

Autor:

Vesti

09.09.2021

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa visokim predstavnikom međunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu, Kristijanom Šmitom i poručio mu da od njega očekuje nepristrasan i izbalansiran pristup budući da su neretko predstavnici međunarodne zajednice jednostrano posmatrali stvari u Bosni i Hercegovini i regionu.

Republika

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Kristijan Šmit i Aleksandar Vučić

 

Vučić je dodao da Srbija poštuje integritet i celovitost BiH, baš kao i celokupnost i integritet Republike Srpske u okviru BiH, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Vučić je iskazao stav da narodi u BiH bi trebalo da odlučuju o svojoj sudbini uz što manje pritisaka i mešanja sa strane, izrazivši uverenje da Srbija i BiH u budućnosti mogu neuporedivo brže da razvijaju svoje ekonomske veze i odnose.

Kako se navodi, Vučić i Šmit su razmenili mišljenja o trenutnoj političkoj situaciji u regionu sa naglaskom na napretku Bosne i Hercegovine i drugih zemalja Zapadnog Balkana prema Evropskoj uniji.

 

 

Šmit je naveo da je funkcionalnost države Bosne i Hercegovine neophodan faktor kako bi se dosegao stepen na kojem joj više neće trebati međunarodna supervizija, kao i za napredak ka EU integracijama.

Istovremeno, Šmit je izrazio podršku inicijativama usmerenim ka regionalnoj integraciji svih zemalja na Zapadnom Balkanu, koja treba da bude inkluzivna i da predstavlja korak napred ka evropskoj integraciji.

Na pitanje prilikom polaganja kamena temljca nove fabrike vakcina, da prokomentariše jutrošnji sastanak sa Kristijanom Šmitom, predsednik je poručio:

- Razgovarao sam Kristijanom Šmitom. Izneo sam naš stav o primeni bonskih ovlašćenja, o tome sam govorio potpuno neskriveno, teme nisu lake, ali je bio otvoren razgovor - kazao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading