Besplatna vantelesna oplodnja za parove sa sekundarnim sterilitetom

Autor:

Vesti

09.09.2021

05:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Parovi se o uslovima i kriterijumima prijavljivanja mogu informisati u Centru za vantelesnu oplodnju na besplatan broj 0800-333-030 ili u Udruženju Šansa za roditeljstvo na 061/ 624-52-24

Republika

Foto: Photo by Olliss on Unsplash

Trudnica dodiruje stomak

 

Udruženje Šansa za roditeljstvo pozvalo je parove koji se suočavaju sa problemom sekundarnog steriliteta da se do 17. septembra jave na poziv za ostvarivanje prava na besplatnu vantelesnu oplodnju (VTO) o trošku grada Beograda, koji je Gradski sekretarijat za zdravstvo objavio 2. septembra.

Reč je parovima koji već imaju jedno dete dobijeno prirodnim putem, ali se posle njegovog rođenja javio sekundarni sterilitet, prenosi Tanjug.

Parovi se o uslovima i kriterijumima prijavljivanja mogu informisati u Centru za vantelesnu oplodnju na besplatan broj 0800-333-030 ili u Udruženju Šansa za roditeljstvo na 061/624-52-24.

U saopštenju udruženja se navodi da se svaki šesti par u Srbiji suočava sa problemom neplodnosti, ali da se ne zna koliko parova ima problem sa sekundarnim sterilitetom, jer Srbija nema registar procedura VTO.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading