NEĆE BITI VIŠE GUŽVI NA BRANKOVOM: Pušteno u rad 5 traka

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

10.12.2017

09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da je jutros u 5 sati u rad pušteno pet od ukupno šest traka na Brankovom mostu.

RepublikaFoto: Tanjug/Beoinfo

Za rekonstrukciju mosta je odvojeno 210 miliona dinara ili oko 1.750.000 evra

- Vozači sada mogu da koriste tri trake iz pravca starog dela grada prema Novom Beogradu. Iz pravca Novog Beograda prema starom delu grada dve trake, izuzev zaustavne trake koja će se koristiti za radove do februara, kada će biti gotov čitav most - rekao je Vesić za RTS.

Prema njegovim rečima, za rekonstrukciju mosta je odvojeno 210 miliona dinara ili oko 1.750.000 evra, jer radovi podrazumevaju zamenu 410 tona čelika, odnosno kompletna čelična konstrukcija na pešačkoj stazi zbog čega su rdovi bili obimni i zahtevali su zaustavljanje saobraćaja u dve trake.

- Čim su uslovi dozvolili, odnosno čim smo završili postavljanje čelične konzole, odmah smo oslobodili jednu traku i na taj način ćemo dati doprinos za saobraćaj da normalnije funkcioniše, jer je uvek u decembru u Beogradu pojačan saobraćaj i ovo je dobra vest za vozače -  rekao je Vesić.

On je dodao da je Brankov most sastavljen iz tri mosta - stubovi su iz 1934. godine, jedan deo mosta je građen 1956, a druga polovina između 1974. i 1978. godine, i svaki deo mosta je u drugačijem stanju.

RepublikaFoto: youtube.com/Dobro jutro - Sarapa i Dea
Goran Vesić

- Kada smo pre dve godine krenuli u rekonstrukciju pešačke staze nismo sanjali kakva smo oštećenja ispod zatekli. Prosto, morala je da se uradi temeljna rekonstrukcija mosta kako bi mogao da bude u punoj funkciji - kaže Vesić.

Govoreći o noćašnjim padavinama on je izjavio da su trenutno prohodne sve ulice prvog prioriteta, odnosno 1.800 kilometara ulica na teritoriji grada, kao i da je gradsko preduzeće "Beograd put" dobro radilo u toku noći.

- Trenutno se čiste ulice drugog prioriteta i one će biti završene do 10 sati. Odnosno baca se so, pošto je na njima moguća pojava leda. Noćas smo bacili 615 tona soli, 182 tone mešavine kamenog agregata i soli, 57 tona kamenog agregata. Imali smo 103 mašine na ulici i preko 150 radnika, tako da je posao završen kako treba  rekao je Vesić.

On je poručio građanima da vode računa na ulicama zbog moguće pojave leda i dodao da se grad sprema za sledeći vikend kada se očekuju ozbiljnije padavine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading