SVI DETALJI KRVAVOG OBRAČUNA U NOVOSADSKOM NASELJU: U sačekuši za dilera skanka ubijen MMA borac!

Autor:

Vesti

04.09.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadači su ranili Gorana Kovačevića Goranca (47) i usmrtili njegovog telohranitelja Uroša Stefanovića (27).

Republika

Foto: Printskrin

U sačekuši u Novom Sadu ubijen je MMA borac Uroš Stefanović

Uroš Stefanović (27) ubijen je u četvrtak oko 21.30 sati u novosadskom naselju Detelinara dok je štitio Gorana Kovačevića Goranca (47), za kojeg je radio kao telohranitelj. Napadači su na njih u dvorištu zgrade u Cankarevoj 8 ispalili rafal, a mladić je podlegao povredama na licu mesta, dok je Goranac ranjen u nadlakticu i pušten je na kućno lečenje. Policija traga za osumnjičenima i ispituje motiv napada.

Svedoci kažu da su kobne večeri videli jedan džip koji je dojurio do dvorišta zgrade i da je odmah nakon toga usledio rafal, koji je zvučao kao da je iz automatskog oružja.

- Nakon pucnjave isto vozilo je odjurilo velikom brzinom, a policija je pokrenula potragu i ubrzo pronašla automobil u obližnjem naselju Rumenka. Prema nepotvrđenim informacijama, na njemu su uočeni tragovi metaka, što govori da su žrtve uzvratile paljbu. Ispaljeno je najmanje 15 metaka. Izgleda da ih je nesrećni mladić ugledao na vreme, pa je skočio na svog gazdu i tako svojim telom sprečio da ga ubiju - ispričao je izvor iz istrage.

Foto: facebook.com/printscreen

MMA borac Uroš Stefanović ubijen na Detelinari u Novom Sadu

Hitna pomoć je dolaskom na lice mesta mogla samo da konstatuje smrt Stefanovića, a Kovačević je prevezen u Urgentni centar KCV.

- Pacijent je primljen sa povredom leve podlaktice bez znakova svežih koštanih lezija. Posle hitne, blagovremene primarne hirurške obrade rane, on je u stabilnom stanju pušten na kućno lečenje - rekli su u press službi Kliničkog centra Vojvodine.

Otmica Gorana Cvijetića

Protiv Gorana Kovačevića se u novosadskom Višem sudu trenutno vodi postupak zbog optužbe da je učestvovao u pokušaju otmice Gorana Cvijetića iz Budisave u maju 2017. godine. Pored njega, na optuženičkoj klupi su i Dalibor Bogdanović, Nenad Stević, Božidar Bosnić i Vladica Rakić, sada bivši policajac iz Obrenovca. Na suđenju su rekli da su izveli samo Cvijetićevo "građansko hapšenje" kako bi ga predali policiji. Oni su sumnjali da je Cvijetić umešan u ubistvo Stevićeve devojke Teodore Kaćanski u novembru 2016. godine, koja je slučajno ubijena umesto Stevića, kao i u ranjavanje Nike Uskokovića januara 2017. godine, koji je Gorančev šurak.

 

Mladi Uroš bio je MMA borac, a trenirao je i druge borilačke veštine poput džudoa, greplinga i rvanja, u kojima je osvojio brojne medalje, dok je u MMA imao samo dve borbe.

Njegov prijatelj Radovan Raša Obradović, koji je bio njegov poslednji protivnik u ringu, oprostio se od njega na društvenim mrežama emotivnom porukom.

- Momak koga sam voleo, sa kim sam trenirao i radio, je otišao. Zauvek će biti u mom srcu, jer je bio jedan od retkih... srčan, hrabar i beskrajno dobar i pošten. Najiskrenije saučešće porodici. Ovaj gubitak je nenadoknadiv. Voli te brat zauvek - poručio je Obradović.

Rat zbog cinkarenja

Tokom 2017. godine vladao je pravi oružani rat na  između kriminalnih ekipa Gorana Kovačevića Goranca i Dalibora Nišavića Čodea, a u njemu je ranjen i Niko Uskoković. Kao razlog se navodilo ubistvo vođe "veterničkog klana" Nenada Opačića jer je Čode sumnjao da ga je Goranac otkucao policiji kao naručioca likvidacije. 

Ubijeni momak završio je fakultet i ima suprugu sa kojom je prošle godine dobio dete.

Goranac je bio vođa klana koji se bavio proizvodnjom i rasturanjem skanka u Vojvodini. Uhapšen je 2010. godine zajedno sa pripadnicima bande nakon što je njihove radnje gotovo godinu dana intenzivno pratila BIA. Oni su prva grupa koja je sa tužilaštvom sklopila sporazum da im se oduzmu stanovi i kuće, kao i luksuzni automobili i da se pošalju u zatvor. Kovačević je 2012. godine osuđen na sedam i po godina robije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading