HALA "PINKI" VRAĆENA ZEMUNCIMA! Grad Beograd će sledeće godine renovirati sportski centar!

Autor:

Vesti

30.08.2021

07:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportski centar "Pinki" u Zemunu od danas ponovo pripada Zemuncima posle više od dve decenije, izjavio je zamenik gradonačenika Goran Vesić.

Republika

Foto: Tanjug/Beoinfo/Predrag Mitić

 

 

Kako je naveo sportskim centrom upravljala je kompanija koja je u vlasništvu više pravnih subjekata.

Ova kompanija pokušala je na sudu da dokaže da je istovremeno i vlasnik imovine odnosno sportskog centra, iako joj je centar bio samo dodeljen na upravljanje. Grad Beograd je sačekao da se završi provostepeno, drugostepeno kao i suđenje po reviziji koji su potvrdili da je sportski centar "Pinki" vlasništvo Grada Beograda. Zato je Grad Beograd formirao javno preduzeće koje je u vlasništvu Grada koje će od danas upravljati SC "Pinki" - rekao je Vesić.

On je, gostujući u jutarnjem programu TV Hepi, naveo da će za direktora ovog preduzeća biti postavljen Stanislav Glumac.

Gradska opština Zemun obratila mi se prošlog meseca i zatražila da se KSC „Pinki-Zemun“ vrati u nadležnost grada Beograda. Incijativa je podneta iz razloga što je postojeće stanje objekta takvo da zahteva ulaganja u kompletnu obnovu - rekao je Vesić.

Republika

Foto: printskrin

 

 

Rekonstrukcija Pinkija

On je, prenosi Beoinfo, kazao da je Grad Beograd prepoznao interese građana, a naročito dece na području gradske opštine Zemun da im se obezbedi prostor uređen po najvišim standardima, u kom će moći da vežbaju, treniraju, takmiče se i obavljaju sve ostale sportske aktivnosti.

- Zato je danas „Pinki” vraćen Zemuncima. Ponosan sam i srećan jer smo u tome uspeli. Novo rukovodstvo će narednih meseci uraditi projekte rekonstrukcije „Pinkija” da bismo naredne godine uredili ovaj sportski centar - rekao je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading