MILEUSNIĆ JE PREKLINJAO ZA ŽIVOT DOK GA JE UBICA ZVERSKI UBADAO NOŽEM: Što mene, nemoj molim te!

Autor:

Vesti

26.08.2021

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je u Višem sudu u Beogradu završen dokazni postupak na suđenju za ubistvo Miloša Mileusnića studenta iz Čačka kojeg je pre skoro tri godine ubio kao nasumičnu žrtvu Požarevljanin Neđeljko Đurović.

Republika

Foto: instagram.com/Nedjeljko Djurovic

Đuroviću preti kazna od 40 godina zatvora

Đurović je na početku suđenja priznao da je noć pre ubistva proveo surfujući internetom , uglavnom na tviteru i da je konzumirao alkohol. Policiji je na posle hapšenja priznao da je počinio ubistvo iz znatiželje, kao i da je student njegova nasumično izabrana žrtva.

 


U završnim rečima Više javno tužilastvo i zastupnici porodice ubijenog tražili su maksimalnu kaznu za Đurovića od 40 godina zatvora za teško ubistvo koje je na podmukao način izvršeno, što je kako su naveli  i dokazano u potpunosti tokom postupka.

Sudija na visini zadatka

Sudija Nataša Alempijević je proces vodila profesionalno i u više navrata je navela da je branilac okrivljenog odugovlači slučaj i koristi sva sredstva u tom činjenju. Sa svojim većem sudija je danas odbila sve nove predloge odbrane za nastavak dokaznog postupka , ocenivši ih kao nepotreben i suvišne, kao što se povodom toga izjasnio i postupajući tužilac.


Na drugoj strani Đurovićev branilac, Đorđe Stanojević je rekao da je policija namestila Đuroviću slučaj i pokušao je da ospori navode tužilaštva rekavši da apsolutno nisu dokazali da jer Đurović počinio zločin, a sramnom izjavom je zgrozio javnost rekavši:
-Nije dokazano ni da li je možda ubijeni prvi napao okrivljenog- .

Rođena tetka ubijenog Mileusnića koja se uz Aleksandra Zarića u slučaju pojavljuje kao zastupnik oštećene porodice rekla je u završnim rečima da maksimalna kazna njima neće vratiti predivnog mladića kakav je Miloš, ali da mora biti izrečena zbog drskog ponašanja Đurovića tokom celog suđenja iako je dokazano da je ubio Miloša dok je vikao:

-Što mene? Nemoj, molim te - .

Advokati oštećene porodice koja je dostojanstveno pratila suđenje, naveli su i da im nikakva kazna neće vratiti Miloša čijim ubistvom je naneta orgromna bol i nepovratan gubitak porodici. Advokat  Zarić je istakao da presudu Đuroviću javnost iščekuje i da je veoma važno da bude kaženjem maksimalnom kaznom jer se mora najoštrijom kaznom mora sancionisati krivično delo nečuveno i neviđeno u srpskom pravosuđu do ovog slučaja.

Nedjeljku Djuroviću presuda će biti izrečena 14. septembra.

Đurović se domunđavao sa majkom


Okrivljeni Neđeljko Đurović gledao je u pod netrepnuvši kad je tužilac iznosio završne reči, a kasnije se osvrtao po sudnici i pogledom prostrelio čak i porodicu ubijenog mladića. Njegova majka je stiskala šake tokom suđenja, ali je namigivala sinu i glavom mu davala signale podrške i u jednom momentu je prokomentarisala suđenje:  

-Sami sebi skačete u stomak-.

Đurovićeva majka je klimala glavom i dok je njen sin u završnoj reči rekao da se u svemu pridružuje navodima svog branioca i pomirljivo rekao da je svetsan da će biti kriv iako je na suđenju čuo brojne nelogičnosti koje mu se stavljaju na teret.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Predlog

26.08.2021 17:37

Smrtnu kaznu pod hitno vratiti i vrlo široko primenjivati. A kada budemo u EU, onda možemo i da je ukinemo. A do tada - čišćenje zlikovaca!

Odgovori 28 2