"BEOGRADSKA KARTICA" PUŠTENA U PRODAJU! Da li to znači i da staru BUSPLUS možemo odmah da bacimo!?

Autor: Republika

Vesti

08.07.2021

20:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani koji imaju postojeće Bus plus mesečne kartice mogu da odahnu, jer će ove kartice važiti i u narednom periodu dok ne isteknu.

RepublikaFoto: youtube.com/TVStudioB/printscreen

Mnogi sugrađani ostali su u nedoumici, nakon što su čuli da Bus plus "odlazi u istoriju", a da je u prodaju puštena nova "Beogradska kartica", da li će njima važiti već postojeće mesečne kartice za javni gradski prevoz u Beogradu.

Beogradskim medijima je potvrđeno da će već postojeća Bus plus kartica važiti dok ne istekne.

Inače, od juče je puštena u prodaju nova kartica za javni prevoz "Beogradska kartica", koja sa sobom donosi i određene pogodnosti, odnosno popuste, a funkcionisaće i po principu "dva novčanika", tako će na jedan da se uplaćuje karta za prevoz, dok će drugi "novčani"“ moći da se dopunjuje i time će se plaćati korišćenje javnih bicikala i parkinga. Sam dizajn ove kartice svake godine biće drugačiji, a građani će moći da daju predloge kako ona treba da izgleda.

Nadležni su naveli da bi lista pogodnosti ove kartice trebalo da bude proširena na jesen.

Uz personalizovanu karticu i kupljenu mesečnu kartu građani će moće da koriste gradske bazene za jedan dinar, kao i da jednom mesečno kupe ulaznicu za Zoološki vrt u Beogradu i to po cenu od 350 dinara, umesto 550, koliko inače košta.

Građani će pravo na popuste sa ovom karticom imati i na kulturni život. Tako "Beogradska kartica" donosi popuste i na cene karata za pozorišta, bioskope i muzeje.

Prema najavama nadležnih, "Beogradska kartica" će donositi popuste i na plaćanje računa Infostana, ali i računa u ugostiteljskim objektima i prodavnicama.

Inače, "Beogradsku karticu" sugrađani će moći da dopunjuju i na "reciklomatima“ koji su postavljeni na nekoliko lokacija u gradu, a gde građani reciklažom otpada ostvaruju određeni novčani iznos kojim mogu da dopune karticu za javni prevoz, doniraju u humanitarne svrhe ili uplate kredit za određenu mobilnu mrežu.

Podsetimo, sistem naplate karata i upravljanja vozilima obavljaće turska kompanija "Kentkart", a ova kompanija je poslednjih dana u žiži javnosti nakon što su odlučili da angažuju licencirano privatno obezbeđenje u javnom prevozu u Beogradu.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ranije je obavestio kompaniju "Kentkart" da licencirano privatno obezbeđenje nema pravo niti osnov da legitimiše putnike u javnom gradskom prevozu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading