U BEOGRADU DETEKTOVAN JOŠ JEDAN OPASAN VIRUS! Nova pošast u glavnom gradu! ČUVAJTE SE!

Autor: Republika

Vesti

05.07.2021

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Laboratorija Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća" tokom analize komaraca sa teritorije Beograda detektovala je virus Zapadnog Nila, saopšteno je danas iz tog preduzeća.

RepublikaFoto: Wikipedia

Iz "Čistoće" mole sugrađane da se ponašaju odgovorno, obavezno koriste repelente i mrežice protiv komarca, te da izbegavaju boravak napolju za vreme najveće aktivnosti tih insekata, od 19 do 24 časa, kada i ekipe sprovode akcije suzbijanja komaraca.

- Pojavljivanje virusa Zapadnog Nila je bilo očekivano, zato smo i ušli u proces angažovanja avijacije. Nažalost, naše sumnje su se obistinile i zato apelujem na sugrađane da budu oprezni i ne zanemaruju simptome, te da se obavezno jave lekaru usled pojave visoke temperature, glavobolje, malaksalosti ili osipa u predelu grudnog koša - rekao je direktor JKP "Gradska čistoća" Marko Popadić.

On je apelovao na sugrađane da ne ometaju akciju preduzeća i dozvole ekipama intenzivno suzbijanje komaraca, jer je to u ovom trenutku najvažnije.

- Nadam se da građani razumeju da svako ometanje akcija suzbijanja komaraca dovodi u opasnost zdravlje svih Beograđana - upozorio je Popadić.

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine "Gradske cistoće" nastaviće svakodnevno da vrši monitoring na 24 lokacije u Beogradu, dok će laboratorija nastaviti sa analizama izolovanih uzoraka, dodaje se u saopštenju objavljenom i na sajtu Grada Beograda.

Žitelji Beograda svakog radnog dana od 7 do 15 sati mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800-000-807 ili putem elektronske pošte na adresu: ekologija@gradskacistoca.rs.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading