Evo ko će sve da nastupa na ulicama Beograda za Novu godinu i koliko će da zarade!

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

28.11.2017

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novogodišnja žurka trajaće nedelju dana, goste će zabavljati Aca Lukas, "Riblja čorba", Željko Samardžić, a tu će biti i dve mega-jelke, od kojih jedna na Slaviji, najavio je Siniša Mali.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Doček Nove godine u Beogradu

Sve to, kao i kompletna "Beogradska zima" trebalo bi Beogradu da donesu minimum 24 miliona evra!

- Prošle godine smo za ta dva meseca potrošili nešto više od 400.000 evra. Istovremeno grad je od turizma i usluga zaradio 21 milion, ne računajući povećanje naplate PDV-a. Dakle, prihodovali smo 50 puta više nego što je uloženo. Ove sezone očekujemo da prihod bude uvećan za 20 odsto, dakle da iznosi najmanje 24 miliona evra - kaže gradonačelnik.

Novogodišnja žurka trajaće skoro bez prekida nedelju dana. Već od 25. decembra počeće koncerti na Trgu republike i trajaće sve do 28. decembra. Na bini će nastupati hip-hop bendovi, di-džejevi, pop sastavi... Zatim će se 29. decembra program preseliti na Sava promenadu ("Ortodoks Kelts" i "Ničim izazvan"), dok će na zagrevanju pred doček, pretposlednjeg dana 2017. ispred Doma Narodne skupštine nastupiti "Zana", "Van Gog" i Željko Samardžić.

RepublikaFoto: Promo foto
Siniša Mali

- Doček je ovog puta rezervisan za "Balkaniku", "Riblju čorbu" i Acu Lukasa. Za svakoga ponešto - kaže Mali, uz napomenu da je za ljubitelje klasične muzike i džeza pripremljen i besplatan koncert u Sava centru.

Kao nikada do sada, na izlasku iz stare i ulasku u novu godinu program će biti raspoređen širom prestonice.

- Pripremili smo program koji će se odvijati na čak 15 lokacija u gradu. Na Trgu Nikole Pašića, Trgu republike, na platou ispred Skupštine Srbije, na Tašmajdanu, ispred TC "Rajićeva", gde će biti promovisan novi gradski plato, ali i na još mnogo drugih mesta...

Trg otvorenog srca biće zvanično otvoren u subotu, 2. decembra, u 18 časova, klizališta će biti postavljena na Trgu Nikole Pašića, Adi Ciganliji, Tašmajdanu, ali i ispred Muzeja savremene umetnosti na Ušću, za najmlađe je planiran i Novogodišnji dečji festival na Kalemegdanskoj tvrđavi, a za najstarije "Bal za penzionere". Naravno, neće izostati ni Ulica otvorenog srca, humanitarna manifestacija po kojoj je srpska prestonice poznata decenijama.

- Najspektakularnija novina ove godine biće jelka visoka čak 18 metara, koja će biti postavljena na Trgu republike i tako krasiti sami centar grada. Na Slaviji će biti postavljena druga jelka koja se prethodnih godina nalazila na centralnom gradskom trgu - najavio je Mali.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Aca Lukas

ACI LUKASU 50.000 EVRA

Najviše novca, kako smo nezvanično saznali, čak 50.000 evra, dobiće Aca Lukas.

Oko 35.000 pripašće "Ribljoj čorbi", a Željku Samardžiću i pratećem bendu 25.000. Slede grupe "Van Gog" (oko 17.500 evra), "Zana" (oko 7.500), dok će najskromniji budžet pripasti grupama „Ortodoks Kelts” i "Ničim izazvan", oko 8.300 evra.

- Poslednje tri godine, od kada je nastao projekat Beogradska zima, obeležavanje Srpske nove godine bilo je okrenuto ka našim najmlađim sugrađanima, a tako će biti i ove godine. Ipak, biće priređen tradicionalni vatromet sa platoa Hrama Svetog Save.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading