BEOGRAD KREĆE U BORBU PROTIV BUKE! Novo "oružje" u rukama Komunalne milicije! UGOSTITELJI, ČUVAJTE SE!

Autor: Republika

Vesti

04.06.2021

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zakon o buci nalazi se od juče na javnoj raspravi i svi koji su zainteresovani, bez obzira da li su građani, udruženja koja se bore protiv buke ili sami ugostitelji, mogu da daju svoje primedbe i predloge kako bismo imali najbolja rešenja, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

RepublikaFoto: TV Pink/printscreen

- U ime Grada Beograda zahvaljujem ministarski životne sredine Ireni Vujović jer je prepoznala ovaj problem i reagovala odmah na predlog Grada. Irena Vujović je bila predsednica Opštine Savski venac, čiji su stanovnici veoma ugroženi bukom. Ona i ja ćemo se tokom naredne nedelje sastati sa upravnicima stambenih zgrada koji su imali najviše primedbi zbog buke kako bismo im predstavili rešenja i čuli njihove predloge - rekao je Vesić.

Objašnjavajući kakve će promene za građane doneti novi zakon o buci, Vesić je rekao da će ovaj problem biti rešen kao što je "Oko sokolovo” rešilo problem bahatog parkiranja.

- Ukoliko građani prijave buku po sadašnjem zakonu, na teren izlazi inspekcija koja konstatuje buku i poziva ovlašćenu kompaniju za merenje buke da zakaže izlazak i utvrdi nivo buke. Jasno je zbog čega nikada niko nije bio kažnjen. Naime, svaki ugostitelj u zakazano vreme za merenje prilagodi jačinu zvuka propisima. Sada, po novom zakonu, svaki komunalni milicioner imaće kod sebe mobilni aparat za merenje buke i moći će da reaguje odmah, prvo, da upozori one koji emituju muziku da nivo zvuka prilagode propisima a onda i da zabrani dalje emitovanje muzike. Nakon toga će uslediti zabrana rada ugostiteljskom objekti ili privremeno oduzimanje sredstva sa koga se emituje muzika. Bićemo beskompromisni kada je u pitanju zaštita građana od maltretiranja. Zato je donošenje zakona i poziv ugostiteljima da ulože novac u zaštitu od buke i tako sebi omoguće da normalno rade, a da ne maltretiraju svoje komšije - rekao je Vesić.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading