(VIDEO) BLOKOVI KAO DIZNI FILM: Novim Beogradom šeta DIVLJA životinja, stanari FASCINIRANI!

Autor:

Vesti

20.05.2021

09:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije novina da u Beogradu umeju da se pojave s vremena na vreme pojedine životinje na koje ljudi nisu navikli da ih viđaju kako slobodno trče. Već je postalo opšte poznato da na Konjarniku kod okretnice autobusa broj 31, sa obližnjeg gazdinstva ume da šmugne krava, svinja ili ovca i pase travu po Ustaničkoj ulici.

RepublikaFoto: facebook.com/BLOK 70 -ZAJEDNIČKA AKCIJA

Isto tako, poslednjih dana stiglo je nekoliko prijava na pojavu zmija po gradskom jezgru, međutim danas je na Fejsbuku osvanulo nešto sasvim novo.

Naime, u Bloku 70a pojavila se srna!

- Poslednjih godina primetili smo dosta divljih životinja. Razlog tome je što su njihova prirodna staništa ugrožena nelegalnom sečom šuma i gradnjom a naš kraj je zelen i prijateljski naklonjen životinjama, pa one dolaze kod nas - napisali su u svojoj Fejsbuk grupi Blok70 - Zajednička akcija, prenosi Mondo.

Novi Beograd je dugo izgledao kao betonska džungla sve dok zgrade agresivno i bez plana nisu počele da niču širom Starog grada uništavajući drveće i zelenilo, te je sada Novi Beograd, koji u svakom bloku ima parkove između zgrada, postao privlačniji žiovotinjama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading