DRUGI MANDAT NA ČELU PRESTONICE?! Radojičić otvorio karte, A ONDA JE SUMIRAO REZULTATE RADA

Autor:

Vesti

01.05.2021

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojičić je u prazničnom intervjuu za Srpski telegraf govorio o

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Ocenu o mom radu bi trebalo da daju sugrađani. Priznajem da mi je početak bio težak. Kada sumiram iskustvo dosadašnjeg rada, znam da iz dana u dan dajem sve veći doprinos razvoju Beograda. Probleme nasleđene iz prošlosti rešavamo jedan po jedan. Jednostavno, to je naša dužnost i obaveza prema Beograđanima.

Ovako je započeo razgovor za Srpski telegraf Zoran Radojičić, gradonačelnik Beograda.

Gde je moglo više da se uradi? Čime se ponosite?

- Ponosim se time što je Beograd zadržao isti stepen investicionog razvoja, čak i u ovom periodu, kada smo se suočili sa pandemijom koronavirusa. Najviše sam ponosan na organizaciju imunizacije u Beogradu. Verujem da uvek može više i bolje. Ali mora biti jasno da sve ono na čemu predano radim zahteva dosta vremena i ne može da se realizuje u kratkim rokovima. Važno mi je da realizacija ekoloških projekata u prestonici, kao i ulaganja u izgradnju fabrika za prečišćavanje otpadnih voda, budu prioritet u narednom periodu.

Ako mi sugrađani ponovo ukažu poverenje, za mene bi bila izuzetna čast da opet vodim Beograd

Bliže se i gradski izbori, priželjkujete li drugi mandat?

- Radili smo mnogo na tome da naši sugrađani žive bolje, kvalitetnije, da žive u zdravijem i bezbednijem gradu. Verujem da bi sledeći mandat doneo još veći napredak. Ne krijem da bih na izvestan način želeo priliku da u još jednom mandatu za Beograd učinim još više. Da li Beograđani misle kao ja, reći će to na izborima. Tada će, zapravo, dati i ocenu našeg rada. Ako mi sugrađani ponovo ukažu poverenje, za mene bi bila izuzetna čast da ponovo vodim Beograd.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Dr Zoran Radojičić u operacionoj sali

Koja je razlika između profesije lekara i gradonačelnika, političara?

- Postoji više sličnosti nego razlika iako to možda ne deluje na prvi pogled. Ono što je lekar za pojedinca, to je dobar i odgovoran političar za društvo. Pomenuo bih u tom kontekstu da mi je jedna od najvećih ambicija u kojoj posebno spajam domene svog delovanja, kao lekar i kao gradonačelnik, izgradnja nove, najmodernije dečje bolnice u regionu Tiršove 2.

Kako teče projekat izgradnje Tiršove 2?

- Napreduje. U toku je izrada projekta za dobijanje građevinske dozvole, počinju pripremni radovi na terenu i njegovo raščišćavanje. Danas se, s obzirom na razvoj privatne prakse, deca bogatih ljudi leče u privatnim klinikama, što je i normalno. Međutim, ja sam želeo da svako dete ima priliku da se leči u najsavremenijoj državnoj ustanovi, opremljenoj najmodernijom medicinskom tehnologijom, u kojoj će raditi vrsni stručnjaci iz zemlje, ali i inostranstva, putem telemedicine. 

Grlićemo se sledećeg Vaskrsa

Kako slavite Vaskrs?
- U svom domu, sa porodicom. Iako i ove godine Vaskrs slavimo bez mogućnosti da se porodice okupe u većem broju, uveren sam da ćemo ga već sledeće godine obeležavati na tradicionalan način, uz osmehe, okupljanja i zagrljaje. Srećan i radostan Vaskrs.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading