Vesić: Tri škole u Grockoj u poslednjih nekoliko godina, ulaganja se nastavljaju

Autor:

Vesti

02.04.2021

19:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas obnovljenu svečanu salu u Osnovnoj školi "Mića Stojković" u naselju Umčari u opštini Grocka. Događaju su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković, predsednik opštine Grocka Dragan Pantelić, kao i direktor ove škole Vladimir Bokić.

RepublikaFoto: www.beograd.rs
Goran Vesić posetio Grocku

Vesić je podsetio da je reč o školama u naseljima Leštane, Dražanj i Begaljica ističući da je to najbolji pokazatelj koliko je obrazovanje važno za Grad Beograd.

On je rekao da je osim svečane sale škola ''Mića Stojković" dobila i modernu zbornicu i biblioteku, a da je Grad obezbedio 13 računara.

- Sve to zaista izgleda kao u bilo kojoj školi u centru grada, što i jeste naša politika, da sve građanke i građani Beograda, bez obzira na to gde žive, kao i sva deca imaju iste uslove za život i obrazovanje. Kada to budemo uspeli, možemo da kažemo da smo pobedili - rekao je Vesić novinarima posle obilaska renovirane sale.

Naglasio je da svako ulaganje u školstvo i vrtiće predstavlja ulaganje u budućnost ove zemlje i izrazio zadovoljstvo što se ta ulaganja nastavljaju.

- Nešto daje država, kao što je bila škola u Leštanima, nešto daju Grad i opštine, ali svi zajedno sprovodeći istu politiku činimo dobro za decu - rekao je Vesić.

RepublikaFoto: www.beograd.rs
Obnovljena svečana sala u školi u Umčarima u Grockoj

Dodao je da je škola u Umčarima perfektno sređena, ali da je ostalo da se uredi dvorište i da se radi na tome.

- Po završetku projekta Grad će pomoći da škola ima uređeno dvorište na koje će svi biti ponosni - rekao je Vesić.

Predsednik opštine Grocka Dragan Pantelić je istakao da je uz zdravlje sugrađana obrazovanje dece jedan od prioriteta za Grocku.

On je kazao da Grocka ima sedam prigradskih škola i da je ove godine u školu ''''Mića Stojković” uloženo 2,6 miliona dinara, dok je od septembra u sve prigradske škole uloženo oko 36 miliona dinara.

- Nastavićemo da ulažemo u sanacije i rekonstrukcije škola kako bi deca imala što bolje uslove za rad. Ove godine ćemo takođe nagraditi najbolje učenike iz naše opštine - kazao je Pantelić.

Direktor OŠ"'Mića Stojković" Vladimir Bokić je istakao da je ponosan na sve što je urađeno za učenike i zaposlene i zahvalio Opštini i Gradu na podršci.

- Trudimo se da učenici koji žive na rubu grada imaju jednake uslove kao đaci koji žive u centru - rekao je Bokić.

Dodao je da tu školu pohađa 472 učenika i da imaju izdvojena odeljenja u Dražnju, Pudarcima, Kamendolu i Živkovcu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading