DORĆOLCI, POČELA JE IZGRADNJA IGRALIŠTA ZA NAJMLAĐE: Sprema se i veliki PARK

Autor:

Vesti

17.03.2021

14:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Gradske opštine Stari grad Radoslav Marjanović, zamenik predsednika Aleksandar Todorović i član Veća opštine Nikola Blagojević zajedno su sa rukovodiocem centra za informisanje JKP „Zelenilo Beograd“ Mirjanom Obućinski obišli početak radova na izgradnji novog dečijeg igrališta u Pančićevoj ulici, ispred broja 14.

 

RepublikaFoto: GO Stari Grad
Počela je izgradnja dečijeg igrališta na Dorćolu

Na inicijativu Gradske opštine Stari grad, u saradnji sa JKP „Zelenilo Beograd“, nastavlja se započeto uređenjem javnih zelenih površina i izgradnja novih dečijih igrališta na Dorćolu. Radnici JKP „Zelenilo Beograd“ počeli su danas uređenje zelene površine površine od 1607 kvadratnih metara, na kojoj će se postaviti rekviziti za novo igralište za mališane iz stambenog naselja. 

- Projekti uređenja zapuštenih javnih i zelenih površina koje sprovodimo u saradnji sa gradskim komunalnim preduzećima su od velikog značaja za sve naše sugrađane, posebno za najmlađe i najstarije Starograđane. U narednom periodu će ih biti još više širom Starog grada jer želimo da uredimo prostore o kojima niko decenijama nije vodio računa.  Ove godine je opština izdvojila određena sredstva i za uređenje međublokovskih prostora, zelenih površina, međublokovskih staza i stepeništa. Pored projekata manjeg obima poput ovog u Pančićevoj ulici, sa gradom intenzivno radimo na pripremi projekta izgradnje velikog parka na Dorćolu. „Linijski park” koji će se nalaziti na prostoru nekadašnje pruge, od Beton hale do Pančevačkog mosta sa novim sadnicama drveća, pešačkim, biciklističkim i trim stazama postaće zelena oaza u srcu našeg Starog grada. Naš cilj je da realizacijom konkretnih projekata, bez obzira da li su oni po svom obimu mali ili veliki unapredimo kvalitet života svih građana naše opštine.“, naglasio je predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović.

RepublikaFoto: GO Stari Grad
Predsednik opštine Stari Grad

Savremeno dečje igralište obezbediće najmađim sugrađanima prostor sa neophodnim rekvizitima za igru, u skladu sa propisanim standardima bezbednosti.

- Podloga novog igrališta biće od livene gume na kojoj ćemo postaviti rekvizite za uzrast dece od 2 do 12 godina – pecalicu, metalne ljuljaške sa dva sedišta, kao i kombinovane rekvizite i dve njihalice za mališane do 5 godina starosti. Pored igrališta postaviće se još sedam betonskih klupa i nekoliko betoskih đubrijera. Osim dečijeg igrališta sadašnja zelena površina, ukupno površine od 1,6 hiljada kvadratnih metara biti potpuno nivelisana, izravnata i preuređena sa novim travnjakom i sa novim pešačkim stazama -  navela je Mirjana Obućinski.

 Ukupna vrednost radova koje izvodi JKP „Zelenilo Beograd“ iznosi oko 6,4 miliona dinara, a rok za njihov završetak je 31. maj ove godine.
Podsećamo da je Dorćol u poslednjih godinu dana bogatiji za još dva dečja igrališta – u Despota Đurđa i u Dubrovačkoj ulici, kao i za novouređeni parking prostor sa trideset četiri mesta na nekad zapuštenom javnom prostoru u Dubrovačkoj 22.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
posteni1

18.03.2021 00:35

Hahah ali što se dečije igralište predstavlja kao svetsko čudo.