OBAVEŠTENJE! SVI zakupci grobnih mesta da u roku od 30 dana obnove ugovore ili će posmrtni ostaci biti premešteni

Autor:

Vesti

11.03.2021

10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

JKP "Pogrebne usluge" objavilo je danas spisak od 50 grobnih mesta za koje su istekli ugovori o zakupu i pozvalo nosioce prava korišćenja da se hitno jave radi regulisanja pravnog statusa.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Pomenuta grobna mesta se mahom nalaze na Novom groblju, a zatim i na Novom bežanijskom i Topčiderskom groblju. Na spisku se recimo nalazi i jedno grobno mesto na Novom groblju za čije korišćenje je ugovor istekao još 1975. godine!  

- Pozivaju se lica koja su nosioci prava korišćenja, naslednici lica koji su nosioci prava korišćenja i naslednici lica koja su sahranjena na navedenim grobnim mestima da se u roku od 30 dana od dana objavljivanja oglasa jave Pravnoj službi radi regulisanja statusa - navode JKP "Pogrebne usluge".

Ukoliko se pozvana lica ne jave ili ne regulišu svoj pravni status, JKP "Pogrebne usluge" će prema zakonu premestiti posmrtne ostatke u zajedničku grobnicu i postojeća nadgrobna obeležja ukloniti, piše Kurir

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Džama

11.03.2021 13:42

Ni mrtvima ne daju mira ni spokoja.

Dušan

11.03.2021 13:43

Ovi će po ustaškom principu - svi u jednu jamu.