(FOTO) MNOGO MI VI ZNATE, SMRADOVI BEOGRADSKI! Upravnik jedne beogradske zgrade napravio OPŠTI HAOS na Fejsbuku zbog pasa lutalica!

Autor:

Vesti

01.03.2021

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upravnik jedne beogradske zgrade uputio je preteću "molbu" stanarima koji puštaju lutalicu u hodnik i zapretio prijavom

RepublikaFoto: pixabay.com
Psi lutalice

U proteklih nekoliko dana na Fejsbuku se povela žučna rasprava, izazvana obaveštenjem upravnika jedne zgrade u Beogradu u kojem on moli stanare da ne puštaju psa unutra.

- Molim stanare da prestanu da puštaju kuče lutalicu u hodnik zgrade, da ga hrane i donose vodu, prave mesto gde će da spava. Kuče laje i agresivno je, napašće neko dete. Vrši nuždu kod lifta jer vrata ne može da otvori samo. Kome je žao kučeta, neka ga odvede u svoj stan. Ne zaboravite da zgrada ima video nadzor i da se vidi ko od stanara to radi. Da ne bih morao da podnosim prijavu komunalnoj policiji, prestanite to da radite - napisao je upravnik zgrade, piše "Telegraf".

Njegova pomalo preteća "molba" objavljena u Fejsbuk grupi "Beograd bez maske", podelila je korisnike ove društvene mreže, a bogami, i žestoko posvađala. Jedan od komentara koji je izazvao najviše reakcija glasio je: "Neki dan su lutalice izujedale ženu u Vojvodini, tako da shvatam autora poruke. Lutalice su nepredvidivog ponasanja, pa treba biti oprezan".

Ubrzo su usledile rečenice u odbranu životinja.

- Nikada pas ne napada bez razloga niti iz koristoljublja. Za razliku od čoveka - napisala je jedna korisnica.

- Od kada znam za sebe, pa i od pamtiveka, kerovi nikad nisu bili po sobama kao sada što je moda! Postoji zadnje dvorište, šupa, slama itd. gde je mesto za kerove. Po gradovima to je azil, a ne da psi lutalice slobodno šetaju! Niko i nikad ne zna kada će biti napadnut - odgovorio je drugi.

- Nadam se da nikada niste i nećete biti u kontaktu sa bilo kojom životinjom - usledio je odgovor na ovu opasku o psima lutalica, na šta je čovek koji je protiv njih odbrusio: "Mnogo mi vi znate, smradovi beogradski, spavajte u sobi sa njima".

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Ponovo su usledili komentari koji su branili pse.

- Svašta bih napisala, ali bolje da ćutim. Uglavnom... ljudska rasa ne zaslužuje životinje! Ko se slaže, hvala, ko se ne slaže, još veće hvala. A prema životinji kakav si, takav si i u životu i prema drugim "ljudima" a ljudi nema, retko...

- Taj ko je ovo napisao mrzi sebe, pa ceo svet. Gde će im duša. Mnogi puštaju u radnje da spavaju itd. Tuga do neba - neki su od komentara ljubitelja životinja.

Ipak, i dalje je bilo onih koji su u ovoj priči zauzeli stav upravnika zgrade.

- Svako u svom stanu neka čuva ljubimce. Hodnik i lift pripadaju svim stanarima i nisu dužni da trpe.

- Pas je obaveza, naravno da ih treba skloniti i zaštiti od zime, ali isto tako ko se brine, neka se adekvatno brine, što podrazumeva i šetanje. Suludo je pustiti psa da vrši nuždu pored lifta i laje na decu - nizali su se komentari ispod objave.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading