Mali: Nastavlja se dijalog sa sindikatima

Autor: Tanjug

Vesti

16.11.2017

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Socijalno - ekonomski dijalog sa predstavnicima najvećih sindikata u Beogradu se nastavlja i pravi se plan za 2018. godinu, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

RepublikaFoto: Tanjug/Beoinfo
Mali kaže da je i poseban akcenat stavljen na ljude koji su angažovani na privremenim i povremenim poslovima ili na određeno vreme

- Želja nam je da komunalna preduzeća u narednom periodu posluju još uspešnije. Tokom nedavnih obilazaka gradskih preduzeća najavljeni su i novi kolektivni ugovori, pa smo danas dotakli i tu temu, a u narednih mesec do mesec i po dana imaćemo ih na nivou čitavog grada - najavio je gradonačelnik Beograda, nakon sastanka sa direktorima beogradskih javnih preduzeća i predstavnicima sindikata. 

Pravim dijalogom između zaposlenih, rukovodstva preduzeća i Grada Beograda, smatra Mali, stvara se atmosfera da svima bude bolje, kako građanima kojima se obezbeđuje kvalitetna usluga tako i radnicima kojima se poboljšavaju uslovi rada.

Mali kaže da je i poseban akcenat stavljen na ljude koji su angažovani na privremenim i povremenim poslovima ili na određeno vreme, koji su u tom statusu pet, deset ili više godina, kao i da je namera da se nađe način da se reši njihov položaj, jer, kako ukazuje, oni nemaju pravo na bolovanje, solidarnu pomoć, niti pravo na kredit od banke.

- A sa druge strane, od njih zavisi funkcionisanje pojedinog preduzeća ili službe - naglasio je Mali.

Kaže i da je spreman da razgovara i sa predstavnicima vlade Srbije, kako bi se našao način da najbolji i najkvalitetniji radnici dobiju posao za stalno.

Predsednik Sindikata komunalaca Beograda Aleksandar Radojević rekao je da su ljudi koji su zaposleni na određeni vremenski period, ali obespravljeni - "najveći nasleđeni problem", te da su oni komunalnim preduzećima veoma potrebni, zbog čega se nada da će taj problem biti rešen. 


- Očekujem da dijalog sa predstavnicima grada i dalje bude konstruktivan i kreativan, a sve u krajnjem cilju da pružanje komunalnih usluga građanima bude još bolji - rekao je Radojević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading