Opština Stari grad i volonteri u akciji podrške imunizaciji

Autor: Republika

Vesti

19.01.2021

17:29

U velikoj sali Skupštine opštine Stari grad, predsednik opštine Radoslav Marjanović održao je sastanak sa volonterima Crvenog krsta, a povodom organizacije masovne imunizacije na teritoriji opštine Stari grad. Sastanku su prisustvovali: Aleksandar Pantelić, sekretar Crvenog krsta Stari grad, Maria Markov i Aleksandar Puača, pomoćnici predsednika opštine.

starigrad.org.rs

Predsednik je iskoristio priliku da se zahvali volonterima Crvenog krsta što su se još jednom odazvali pozivu da pomognu svojim sugrađanima kada je to najpotrebnije.

- Želimo da našu sardnju podignemo na jedan mnogo viši nivo zbog čega smo odlučili da Crveni krst Stari grad bude partner opštini u funkcionisanju volonterskog servisa. Osnivanjem Volonterskog servisa želimo da motivišemo mlade ljude da se uključe i na taj način pruže doprinos svojoj zajednici – naveo je Marjanović.

Govoreći o povodu za ovaj sastanak, Marjanović je naveo da se svi nalazimo u trenutku kada ulazimo u poslednju fazu borbe protiv pandemije virusa Kovid 19, a tu je podrška volontera od izuzetno velike važnosti. U narednom periodu naš zajednički zadatak biće da pomognemo najstarijim sugrađanima, ali i svima onima kojima je potrebna pomoć prilikom prijavljivanja na portal eUprave i dolaska na punktove gde će se ista sprovoditi. Takođe, naveo je, da je trenutno aktivan i opštinski Kontakt centar koji je na raspolaganju našim sugrađanima za informacije u vezi pomenute imunizacije. Sa druge strane, opština je obezbedila i vozila za prevoz svih sugrađana koji nisu u mogućnosti da samostalno dođu do Doma zdravlja, gde se trenutno vrši vakcinacija.

- Želimo da budete naši partneri i želimo da radimo zajedno, jer je to jedini način da postignemo rezultate. Ovo je vaša kuća i mi ćemo se truditi da vam obezbedimo najbolje uslove za rad. Takođe, želimo da promovišemo i afirmišemo volonterizam, ne samo u kriznim situacijama, već i u cilju upoznavanja i razmene znanja i veština između samih volontera – naglasio je Marjanović.

Sekretar Crvenog Aleksandar Pantelić se zahvalio predsedniku opštine i prisutnima na energiji i trudu koji svakodnevno ulažu. Istakao je da je prethodna godina bila izazovna i nepredvidiva za sve nas, ali uprkos tome, volonteri Crvenog krsta su bili uz svoje komšije, nesebično pružajući svu svoju pomoć.

- Volonterski angažman nije spontana aktivnost. Uključivanje u volonterski rad omogućava pojedincima sticanje važnih znanja i novih životnih i radnih veština – istakao je Pantelić.

Pantelić je najavio da će Crveni krst u narednom periodu preuzeti koordinaciju Volonterskog servisa opštine i samim tim sve aktivnosti koje su se do sada sprovodile, podići na jedan viši nivo.

Za sve neophodne informacije u vezi sa prijavljivanjem za vakcinaciju građani se mogu obratiti opštinskom kontakt centru na broj 011/7852-999, u periodu od 08.00 do 16.00 časova.

Komentari (0)

Loading