NOVINE: Autobuske stanice odlaze u prošlost, umesto njih stižu PAMETNA STAJALIŠTA!

Autor: Telegraf, Republika

Vesti

10.01.2021

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljivo!

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Foto Ilustracija

Sekretarijat za javni prevoz Grada Beograda raspisao je tender za primenu inovativnih rešenja na stajalištima javnog linijskog prevoza u konceptu pametnog grada. Prema tehničkoj dokumentaciji, na području 17 beogradskih opština postoji više od 5.000 registrovanih stajališta javnog linijskog prevoza, koji uključuje autobuski, tramvajski, trolejbuski prevoz, ali i minibuseve, BG voz linije i Vrabac servis za prevoz putnika u pešačkoj zoni.

Stajališni mobilijar čine nadstrešnice, stajališni platoi, stajališni stubovi, informativne table sa brojevima linija i ostali sadržaji stajališta. Predmet javne nabavke je inovativno rešenje u vezi sa stajalištima javnog prevoza primenom novih tehnologija, koje mora biti ekološko, u konceptu pametnog grada, zatim, da predstavlja benefit za građane i da je ekonomski isplativo.

- Ekonomska isplativost podrazumeva da ekonomski ciklus sistema mora biti zaokružen i da ne zahteva nakon implementacije i puštanja u rad sistema dodatna ulaganja, već sam od sebe treba da finansira tekuće održavanje i da u periodu od 48 meseci povrati 100% uloženih sredstava - navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Rok za implementaciju primene inovativnog rešenja je 150 dana od dana usvajanja idejnog rešenja od strane naručioca i potrebno ga je realizovati na najmanje četrdeset stajališta javnog linijskog prevoza u Beogradu.

Procenjena vrednost posla je 52 miliona dinara bez PDV-a, a nabavka se sprovodi u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Rok za podnošenje ponuda je 1. februar.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading