(FOTO) Mladenović na izložbi u Univerzitetskoj biblioteci "Svetozar Marković": Nemerljiv je doprinos dobrovoljaca iz SAD!

Autor:

Vesti

29.11.2020

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović posetio je u petak 27. novembra izložbu fotografija Dobrovoljci u Univerzitetskoj biblioteci "Svetozar Marković".

Foto: Grad Beograd

Izložba, koju je organizovala Fondacija misija Halijard, postavljena je povodom obeležavanja stogodišnjice od nastanka sela koja su osnovali i naselili srpski dobrovoljci koji su došli iz Sjedinjenih američkih država da se bore za Srbiju u Prvom svetskom ratu.

Mladenović je izjavio da ova izložba, kao i saradnja sa Fondacijom misija Halijard, prikazuje vezu srpskog i američkog naroda i dve zemlje i vraća heroje iz zaborava.


"Nemerljiv je doprinos dobrovoljaca iz Sjedinjenih američkih država, koji su od početka rata stupali u jedinice srpske vojske i bili na najtežim položajima u raznim bitkama, od Cerske bitke, odbrane Beograda, Kolubarske bitke, prelaska Albanije, pa do proboja Solunskog fronta", kazao je Mladenović.
Predsednik Fondacije misija Halijard Džon Kapelo rekao je da nastoje da prikažu javnosti što više istorijskih svedočanstava koje povezuju Sjedinjene Američke Države i Srbiju.

"Nije u pitanju samo istorija, već i ukazivanje na dobre odnose naših država, kakvi bi trebalo da ostanu i u budućnosti", kazao je Kapelo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading