KONAČNO TAJ "SKADAR NA BOJANI"! Evo kad kreće izgradnja beogradskog metroa!

Autor: Tanjug,Republika

Vesti

26.11.2020

11:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da se potpisivanje Sporazuma između vlada Srbije i Francuske odnosi na dva projekta - unapređenje energetske efikasnosti u našoj zemlji i početak izgradnje metroa u Beogradu koja će, kako je najavio, početi krajem sledeće godine.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Nakon potpisivanja Sporazuma sa francuskim ministrom za spoljnu trgovinu i ekonomsku promociju Frankom Risterom, Mali je na pres konferenciji izjavio da je vrednost tog sporazuma 581 milion evra i da će najveći deo tog novca biti izdvojen za metro.

Mali je naveo da će 127 miliona evra biti izdvojeno za projekte unapređenja energetske efikasnosti, a ostatak, 454 miliona evra, za izgradnju prve linije metroa.


Istakao je da će linija metroa ići od Makiša, preko centra grada pa do Mirijeva.

- Potpisivanjem ovog Sporazuma mi ispunjavamo i to obećanje - rekao je Mali.

 
Mali je naglasio da su oba projekta od izuzetne važnosti za ekonomski napredak Srbije i dodao da je izgradnja metroa i deo plana "Srbija 2025" koji je predstavljen krajem prošle godine, a koji je vredan 14 milijardi evra.

Ministari Mali i Rister potpisali su danas Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Francuske o saradnji u oblasti sprovođenja prioritetnih projekata u Srbiji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Zoi

26.11.2020 17:30

Sporazum sa Francuskom ce jos vise doprineti da se u Srbiji jos vise gradi.

Zoi

26.11.2020 17:32

Srbija ce znati da ceni.