(VIDEO) NOVI SPOT KAMPANJE "DA SE RADI I GRADI PO TVOM": Građani Beograda mogu da daju svoje predloge

Autor: Republika

Vesti

20.11.2020

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani Beograda do 28. novembra mogu da glasaju, daju svoje predloge i tako učestvuju u kreiranju budžeta grada za 2021. godinu.

Beograd je prva lokalna samouprava u Srbiji koja je nacrt budžeta, koji se nalazi na sajtu Skupštine grada, stavila na glasanje građanima.

Na zvaničnom sajtu Grada Beograda građani će putem formulara moći da upišu svoje predloge i navedu šta oni smatraju da je važno da se uradi za njih. Zatim će narednih sedam dana predlozi biti razmatrani, objaviće se koji su predlozi prihvaćeni, a nacrt budžeta početkom decembra naći će se pred gradskim odbornicima.

Građani će na ovaj način moći da predlože nove parkove, vrtiće ili škole, domove zdravlja, dečja igrališta, kao i sve ono što misle da je važno da se uradi u njihovom kraju. Neki predlozi će se odmah uvrstiti u budžet, neki će biti stavljeni u plan za projektovanje kako bi se realizovali u budućnosti, a oni predlozi za koje Grad Beograd nije nadležan biće prosleđeni drugim institucijama. Predlozi građana koji su prihvaćeni biće objavljeni i oni će tačno znati koliko su uticali na ovaj budžet. To je ujedno i poruka kampanje da se u „Beogradu gradi i radi po tvom”.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading