Vesić najavio: Stara Vojna akademija postaje Muzej Beograda

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

15.10.2020

20:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do kraja godine biće raspisan konkurs za rekonstrukciju stare zgrade Vojne akademije, na uglu Resavske i Nemanjine ulice, koja će postati Muzej grada Beograda, najavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

RepublikaFoto: Printscreen/TV Pink
Goran Vesić

- On je u Starom dvoru, gde je danas obeležen Dan Muzeja grada Beograda, podsetio da taj muzej postoji 117 godina i da za sve to vreme nema svoju kuću, već se nalazi na 14 lokacija. "Poslednjih godina smo uradili sve što je bilo neophodno kako bi Muzej grada Beograda konačno dobio svoju kuću i sa ponosom najavljujem da će do kraja ove godine biti raspisan konkurs za rekonstrukciju stare zgrade Vojne akademije, na uglu Resavske i Nemanjine ulice - rekao je Vesić.

Dodao je da ta zgrada ima 17.000 metara kvadratnih i da će sledeće godine početi njena rekonstrukcija, te da će konačno postati Muzej grada Beograda.

- To će Grad koštati oko 20 miliona evra. Doneli smo odluku, na moj predlog, da to finansiramo i ja ću preuzeti odgovornost što će 20 miliona evra da se potroši za kulturu. Iza te odluke čvrsto stojimo i mislim da je to istorijska stvar - rekao je Vesić i dodao da će rekonstrukcija trajati naredne tri godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Djokara23

15.10.2020 21:33

Samo jos nije objavio izvodjaca radova!?!