NIN LAŽE I PIŠE GLUPOSTI! Goran Vesić žestoko kritikovao opozicioni list: Oni su politički pamflet

Autor: Republika

Vesti

04.09.2020

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić reagovao je na pisanje nedeljnika NIN o projektu Beograd na vodi. Vesić se javnosti obratio putem Fejsbuka, a njegovo saopštenje prenosimo u celosti

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Goran Vesić

Novine NIN ne prestaju da govore laži o najvećem gradskom projektu Beograd na vodi, pokazuju da više nisu novine već jednostavni politički pamflet čije urednike ne zanima istina.

Nikad nisam pročitao veću glupost od NIN-ove tvrdnje da je država prisilila Beogradsku građevinsku upravu da odobri beogradsku kompaniju na vodi dugoročni kredit od 98 milijuna eura!? Novinar ne zna ni ime gradskog direktora he piše o tome. Zove se Uprava za građevinsko zemljište i gradnju Beograda.

To je manje važno, ali pokazuje koliko je NIN površan i zlonamjeran. Puno je važnije da Direkcija nikada, od kada postoji, a to je gotovo pola stoljeća, nije odobrila ničiji kredit. Nije mogla jer kredite odobravaju banke, a Uprava nije banka. Ova tvrdnja je takva glupost da je zemlja ravna ploča. Svi koji grade u Beogradu, pa i beogradsku firmu na vodi, imaju obavezu da uplate doprinose za uređenje građevinskog zemljišta. Ovaj doprinos se može uplatiti novcem ili će gradnja nedostajati javna infrastruktura koja postaje vlasništvo grada.

 

Beogradska kompanija plaća obavezu prema Beogradu izgradnjom javne infrastrukture koju bira grad Beograd. Do sada su uredili Savski promenad, Savski quay, Bulevar Woodroa Wilson i okolne ulice poput Hercegovine i Nikole Kravcove ulice, Savski park, energetske objekte i trafo stanice. U ovom trenutku uređuju Savski trg i grade najveću kanalizaciju u Beogradu. Sve ove zgrade su vlasništvo Skupštine grada Beograda ili će to postati kada se izgrade.

Vrednost javne infrastrukture koju je Beograd na vodi izgradio do sada je 98 miliona evra. Proces preuzimanja ove javne infrastrukture u vlasništvu Grada Beograda je u završnim fazama. Kada gradska imovina završi, grad će biti bogatiji za 98 miliona evra, a Beograd na vodi će izbrisati ovu obavezu iz knjiga. To je objašnjenje za glupost koju je NIN napisao.

NIN je lagao kada je rekao da je Beograd na vodi oslobođen doprinosa za plaćanje građevinskog zemljišta što je potpuna laž i još jedna glupost. Nitko ne može biti oslobođen plaćanja doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta. Samo što su proglasili obavezu plaćanja doprinosa kao nepostojeći kredit koji govori o potpunom neznanju i diletantizmu.

 

Nažalost, oni koji uređuju NIN kao i njihovi politički pokrovitelji odgovorni su za širenje laži. Žao mi je što se jednom ugledni tjednik, njegov urednik Đulibrk pretvorio u političku reklamu u kojoj se laži pišu, vrijeđaju ili prijete ubojstvom kao što je bio slučaj sa naslovnom stranom na kojoj je uperen snajperist u prsa predsjednika Republika. Nažalost, to su postale novine u kojima ni datum nije ispravan. Spreman sam ponuditi nagradu od 1.000 dinara svakome ko pročita jednu istinitu informaciju u NIN-u.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Emilija

04.09.2020 10:34

NIN je ugled sticao desetine godina. A izgubio za nekoliko meseci. U laži su kratke noge.