(VIDEO) UZ BRAĆU IZ CRNE GORE: Protestna vožnja Beogradom u znak podrške "pravoslavnom narodu"

Autor: Novosti, Republika

Vesti

29.08.2020

18:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protestna vožnja u znak podrške "pravoslavnom narodu" u Crnoj Gori krenula je danas oko 18 sati od autopijace kod Bubanj potoka auto-putem kroz Beograd ka aerodromu "Nikola Tesla".

RepublikaFoto: Zoran Ćirić
Foto: Ilustracija

U koloni je oko stotinak automobila koji su okićeni srpskim zastavama, zastavama Grčke pravoslavne crkve, barjacima sa likom Petra Petrovića Njegoša i ikonama.

Učesnici protestne vožnje, sudeći po tablicama na automobilima, došli su iz različitih gradova zemlje.

Prati ih policija i kamion sa ozvučenjem sa koga se puštaju srpske patriotske i crkvene pesme "Ne damo svetinje", "Oj Kosovo, Kosovo", "Govori gospode" i druge pesme.

Kako je najavljeno, učesnici protesne vožnje kretaće se zaustavnom trakom auto-puta Beograd – Šid ka aerodromu “Nikola Tesla”, vratiti se prema gradu i na kraju razići na Mostarskoj petlji.

Inače, ceo Novi Beograd je pun plakata i parola podrške braći u Crnoj Gori. Na nadvožnjacima duž auto-puta nalaze se iste parole.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading