ISPRAVLJENA VIŠEDECENIJSKA NEPRAVDA: Srpski heroj koji je ubio najvećeg krvnika konačno dobio ulicu

Autor: Ekspres, Republika

Vesti

30.07.2020

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su danas odluku da Zagorska ulica u Zemunu promeni naziv u ulicu Blagoja Jovovića.

RepublikaFoto: wikipedia.org
Blagoje Jovović

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ranije je rekao da je imenovanje ulice po Blagoju Jovoviću koji je ubio ustaškog zločinca Antu Pavelića istorijska i ljudska pravda.

On je na sednici pročitao pismo porodice Blagoja Jovovića u kojem mu porodica zahvaljuje na inicijativi i pozdravlja to što Srbija i Beograd ne zaboravljaju svoje heroje i omogućavaju da progovori pravda.

Odbornici Grada Beograda usvojili su i odluke o podizanju spomenika Meši Selimoviću, Milošu Crnjanskom, Jovanu Jovanoviću Zmaju.

 

 

 

Predsednica Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Andrea Radulović je istakla da su oni svojim zalaganjem, znanjem, umećem, humanošću i stvaralaštvom doprineli prosvatu srpske kulture.

Spomenik Meši Selimoviću bi, prema njenim rečima, bio podignut na uglu ulica Kralja Petra i Gospodar Jovanove, dok bi lokacija za podizanje spomenika Crnjanskom bila glavna aleja u parku Tašmajdan, gde bi bio okružen spomen-obeležjima Desanki Maksimović, Miloradu Paviću i uskoro spomeniku Vasku Popi.

 

 

 

Inicijativu za podizanje spomenika Jovanu Jovanoviću Zmaju podnela je Pokrajinska vlada Vojvodine, a spomenik bi trebalo da bude podignut na uglu ulica Zmaj Jovine i Obilićevog venca, ispred biblioteke koja nosi njegovo ime.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading