(VIDEO) Počelo zaprašivanje komaraca iz vazduha

Autor: republika

Vesti

28.07.2020

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objavio je vest da je poljoprivredna avijacija počela zaprašivanje komaraca u Beogradu iz vazduha.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prenosimo vam saopštenje u celosti:

"Upravo je poljoprivredna avijacija počela zaprašivanje komaraca u Beogradu iz vazduha. Čekali smo povoljne vremenske uslove od sredine prošle nedelje kako bi započela ova akcija.

Danas poleće prvih šest aviona koji će tokom akcije, koja će trajati do 20.30 časova, sredstvima za suzbijanje komaraca obuhvatiti površinu od 12.000 hektara. Akcija će trajati dva dana.

Prvog dana angažovanja avijacije, u utorak, biće obuhvaćene površine duž leve obale Dunava i to Krnjača, Kotež, Borča, Ovča, Glogonjski rit, Jabučki Rit, Besni Fok, Mali Zbeg, Crvenka, Padinska Skela, Dunavac i Vrbovsko. Avioni će nadletati i Ratno ostrvo i deo desne obale Dunava odnosno površine Grocka, Ritopek, Gročanska Ada, Begaljica, Zaklopača, deo Leštana i Boleč.

U sredu iz vazduha će se tretirati potez Ada Ciganlija, Makiš, Ostružnica, Umka, Barič, Surčin, Surčinsko polje, Progar, Slanci do Kaluđerice, potez od Višnjičke banje do Kumodraža. Površine na opštini Obrenovac, preciznije Zabran, Zabrežje, Urovci, Krtinska, Brgulice, Ratari, Skela, Ušće, Zvečka, Belo Polje, Mislođin, Veliko polje, Brgule, Poljane, Piroman, Brović, Trstenica, Stubline, Grabovac, Jasenak, Draževac, Konatice, Baljevac, kao i Ugrinovci, Dobanovci i Batajnica, biće obuhvaćeni u četvrtak, kada se i završavaju akcije suzbijanja komaraca iz vazduha.

 

Pored mera suzbijanja komaraca koje će se od utorka sprovoditi iz vazduha, JKP „Gradska čistoća”, s obzirom da su najavljeni povoljni meteorološki uslovi, će u ponedeljak nastaviti akcije uređajima sa zemlje i reka na čak 54 lokacije na teritoriji grada Beograda."

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading