Vesić: Od sutra rade svi otvoreni bazeni

Autor: republika

Vesti

11.07.2020

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski menadžer Goran Vesić objavio je na Fejsbuku da od sutra rade svi otvoreni bazeni u Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Goran Vesić

Prenosimo vam saopštenje u celosti: 

Gradski štab za vanredne situacije usvojio je pravila po kojima će od sutra morati da rade svi javni bazeni na otvorenom i kupališta u Beogradu.

Neki otvoreni bazeni su danas radili, neki nisu i to nije normalna situacija na plus 35. Građanima treba da omogućimo da koriste otvorene bazene uz poštovanje strogih pravila. Od sutra će u našem gradu raditi svi bazeni na otvorenom.

Usvojeno je jedanaest pravila koja će morati da poštuju posetioci na bazenima.

Pod suncobranom mogu da se nalaze samo dve osobe osim porodica sa malom decom, razmak između ležaljki koji zauzimaju jedna ili dve osobe osim porodica sa malom decom moraće da iznosi najmanje dva metra, zabranjeni su timski sportovi u vodi ili na obali koji uključuju bliski kontakt, barovi i kafići mogu da služe hranu samo zapakovanu u orginalnim pakovanjima, stolovi u baru moraju da budu udaljeni najmanje 1,5 metara, u barovima i kafićima na bazenima nije dozvoljeno organizovati zabave ili proslave, kapacitet kupališta je 40 ljudi na 1,000 metara kvadratnih, zaposleni na bazenima moraju da nose maske kada su u kontaktu sa posetiocima, zabranjeno je korišćenje tuševa i svlačionica u zatvorenom prostoru izuzev toaleta i pozivamo sportske centre, da ukoliko je moguće, uvedu rezervacije.

Pozivam sve posetioce na bazenima da poštuju mere fizičke distance i lične higijene i tako čuvaju i sebe i druge. Mislim da smo pronašli meru između potrebe da otvoreni bazeni rade jer su dani sve topliji i da se sačuva zdravlje ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading