Beograđani nemojte da zaboravite - nošenje maski je od 6 sati OBAVEZNO

Autor: Blic, Republika

Vesti

29.06.2020

22:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U cilju bobre protiv epidemije korona virusa, od danas u Beogradu važe nove epidemiološke mere, čija primena počinje u šest sati ujutro.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto:Ilustracija

Za početak, svi korisnici javnog gradskog prevoza biće u obavezi da u autobusima, tramvajima i trolejbusima nose zaštitne maske. Za one koji ne nose maske, predviđene su kazne. Obaveza nošenja maski već postoji u gradovima u Srbiji gde je došlo do naglog skoka obolelih od Kovida-19.

Bez maske se od danas ne može ni u tržne centre, kafiće, restorane, noćne klubove, salone lepote, teretane...

Predsednica Vlade Ana Brnabić sastala se juče, posle predstavnika tržnih centara i šoping molova, i sa predstavnicima Udruženja noćnih barova i klubova u Beogradu, a tema sastanka bile su nove mere u cilju suzbijanja zarazne bolesti COVID-19. Usaglašen je beskompromisan stav da zdravlje građana ima apsolutni prioritet i da se sve mere donete u cilju zaštite zdravlja ljudi moraju poštovati, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Sve vesti iz rubrike Beograd možete pročitati ovde.

Kako saznajemo, narednih sedam dana neće biti kažnjavanja koje će početi ukoliko apeli i ne budu dali rezultate. Do sada je nošenje maski bila preporuka i stvar lične odgovornosti svakog od nas.

Članica Kriznog štaba prof. dr Darija Kisić Tepavčević podseća da je osnovno da shvatimo da smo sami sebi kontrolori.

- Očekujemo da će se apelovanje i propisivanje mere primenjivati. Inspekcije će priteći u pomoć. Osobe koje ne budu koristile masku trebalo bi da izbegavaju korišćenje javnog prevoza, saznaćemo kakve će biti kazne - rekla je v. d. direktora "Batuta" Verica Jovanović.

Narednih dana očekuje se donošenje novih mera u zavisnosti od epidemiološke situacije, istakla je Jovanovićeva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Jan

30.06.2020 11:33

U mom gradu nije prestajalo nošenje zaštitnih maski i fizičkog rastojanja.