(FOTO) Simbol grada u novom ruhu: Završetak prve faze uređenja šetališta na Novom Beogradu!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

18.06.2020

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Novom Beogradu u toku je završetak prve faze rekonstrukcije šetališta Lazaro Kardenas, a ukupna vrednost radova iznosi oko tri miliona evra.

Foto: Grad Beograd
U toku je završetak prve faze rekonstrukcije šetališta Lazaro Kardenas

Prva faza uređivanja šetališta obuhvatila je radove na tri dečja igrališta, sportskim terenima, poligonu, uređenje zelenih površina, a prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića potpuno novi izgled tog dela Novog Beograda očekuje se 2022. godine, kada će biti završene sve tri faze radova.

- Kad je setalište izgrađeno, bilo je simbol jednog dela grada. Decenijama unazad šetalište je potpuno propalo, a do pre godinu dana ovo je bio najružniji deo Beograda, odnosno najružniji park - naveo je Vesić, koji je u utorak obišao ovo šetalište.

On je istakao da je to drugi park u prestonici u koji je uloženo najviše novca, posle Ušća u koje je investirano gotovo šest miliona evra.

- Sve velike investicije koje su se desile na teritoriji Novog Beograda, od parka Ušća u koje je uloženo skoro šest miliona evra do ovog u koji je uloženo tri miliona evra, ovo je dokaz kako naš grad može da se menja na bolje - poručio je Vesić.

Vesić je dodao da su radovi na rekonstrukciji šetališta tokom epidemije korone bili zaustavljeni, ali i naglasio da novi izgled parka neće zaostajati ni za jednim evropskim.

Šetalište Lazaro Kardenas spaja blokove 45, 44 i 70 i ukupna vrednost radova na njegovoj rekonstrukciji iznosi oko tri miliona evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading