Radojičić: Aplikacija info za sve pomoć osobama s invaliditetom

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

16.06.2020

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić prisustvovao je danas predstavljanju rezultata projekta "Uspostavljanje međuopštinske saradnje u cilju osnivanja servisa podrške u mobilnosti i komunikaciji", kao i predstavljanju aplikacije "Info za sve" koja čini da servisne informacije budu dostupne osobama sa invaliditetom.

RepublikaFoto: beograd.rs
Zoran Radojičić

Uz pomoć aplikacije osobama sa invaliditetom biće dostupne servisne informacije u audio-formatu i na znakovnom jeziku, a zahvaljujući pristupačnom formatu i nabavljenoj opremi, svi partneri moći će da štampaju materijal na Brajevom pismu.

Gluva lica imaće i mogućnost SOS poziva, odnosno da u svako doba dana pozovu tumača za znakovni jezik, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika.

- Realizacijom ovog projekta između Beograda i Novog Sada i gradskih opština Vračar i Savski venac, osobama sa invaliditetom servisne informacije činimo dostupnijim. Jasno je koliko je svakome od nas važno da zna vreme kada će se izmeniti režim usluge distribucije vode i struje, red vožnje gradskog prevoza... - istakao Radojičić.

Gradonačelnik je dodao da je važno da postoji aplikacija za mobilne telefone putem koje će naši sugrađani sa invaliditetom moći da dođu do informacija koje su im potrebne za svakodnevno funkcionisanje.

- Posebno je važno da će, osim žitelja Savskog venca i Vračara, dobrobiti ovog projekta moći da osete svi građani koji za to imaju potrebe jer će svi oni moći da instaliraju i koriste ovu aplikaciju - naveo je.

Predstavljanju rezultata projekte za osobe sa invaliditetom, u prostorijama Gradske organizacije gluvih Beograda, prisustvovali su i načelnica Gradske uprave Sandra Pantelić, predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković, član Veća Opštine Savski venac Uroš Tripković, kao i pomoćnica gradonačelnika Novog Sada Ljiljana Koković.

Nedeljković je ukazao na značaj dobre saradnje između opštine i Gradske organizacije gluvih i istakao da je važno da se i članovi te organizacije uključe u sve sfere života i budu ravnopravni članovi zajednice.

Koković je istakla da se Novi Sad najviše ponosi nagradama koje dobija za doprinos pristupačnosti.

Projekat, čiji su rezultati danas predstavljeni, podržava Vlada Švajcarske u okviru projekta "Podrška sprovođenju akcionog plana strategije reforme javne uprave - reforma lokalne samouprave 2016-2019, koju sprovodi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Fond za uspostavnje i unapređenje međuopštinske saradnje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading