GORAN VESIĆ: Polako se normalizuje situacija u Beogradu

Autor: Tanjug

Vesti

08.06.2020

21:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Situacija u Beogradu se, posle snažnog nevremena, polako normalizuje", izjavio je večeras zamenik gradonačelnika Goran Vesić dodajući da se u operativnom centru Uprave za vanredne situacije Grada Beograda prati situacija u vezi sa velikom količinom padavina u poslednjih nekoliko sati.

RepublikaFoto: Grad Beograd
Goran Vesić

Vesić je rekao da je, prema podacima RHMZ-a, u Košutnjaku palo 52 litra kiše u periodu od 17 do 20 časova, a u centru grada oko 50 litara.

On je naglasio da je to izazvalo probleme u određenim delovima grada, ali je rekao da će uskoro biti u potpunosti normalizovan gradski saobraćaj.

Vesić je dodao da se sutra očekuje oko 20 litara padavina u Beogradu.


Govoreći o javnom prevozu, naveo je da je postojao problem s podvožnjakom u 11. krajiške divizije, gde je u 19.45 zaustavljen saobraćaj.

Kako je rekao, policija je odatle izvukla četiri osobe iz vozila, koje je bilo zaglavljeno u vodi.

On je dodao da je u Dragoslava Srejovića palo drvo, zbog čega je u 19.45 obustavljen soabraćaj.
RepublikaFoto: tvitter.com/Drustvene mreze
Kiša napravila haos u Beogradu


Vesić je rekao da je u 19.35 preventivno isključena trolejbuska mreža, a u 19.30 tramvajska mrežu kako bi se zaštitili ljudi zbog grmljavine.

On je dodao da je u 19.25 časova u Požeškoj ulici počelo preusmeravanje tramvaja, a da je u 21 sat uključena struja i vraćeni tramvaji i trolejbusi na ulice.

I dalje, kako je naveo, postoji zastoj u Mekenzijevoj ulici, ali će uskoro biti potpuno normalizovan gradski saobraćaj.

Zamenik gradonačelnika istakao je i da je trenutno aktivno tri požara na teritoriji grada, dok ih je tokom popodneva bilo šest.

- Oni su pod kontrolom, deset vatrogascnih ekipa se nalazio na terenu i pomaže da se voda iscrpi u podrumima i na određenim mestima gde postoje problemi - rekao je Vesić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading