U planu nova škola, vrtić, ambulanta i parohijski dom u naselju Altina

Autor:

Vesti

31.05.2020

07:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle obimnih radova na asfaltiranju ulica u naselju Altina, čime je putna infrastruktura u ovom delu Zemuna kompletirana, izgradnje dečijeg igrališta i otvaranja novoizgrađenog vrtića "Lazar" u planu su radovi na izgradnji parka, a zatim i novih objekata predviđenih za obrazovanje i zdravstvenu zaštitu.

Foto: Opština Zemun
Altina u novom ruhu

- Sprovodeći politiku ravnomernog razvoja Zemuna trudimo se da sva nedostajuća infrastruktura bude izgrađena, revitalizovana i rekonstruisana kako bi svi naši građani imali uslove života dostojne 21. veka. Zemun je jedno veliko gradilište. Radi se na mnogim lokacijama i u saradnji sa izvođačima trudimo se da se svi radovi završe u najkraćem mogućem roku. Svakodnevno pratimo potrebe naših sugrađana i trudimo se da im maksimalno izađemo u susret. Budući da jedinu osnovnu školu u Altini koja nosi naziv znamenitog srpskog slikara Save Šumanovića pohađa više od hiljadu đaka, a mesta nema dovoljno ni u vrtićima ‘Lazar’ i ‘Milica’, u narednom periodu Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisaće tender za parkovski kompleks, koji će se prostirati na oko 7000 kvadrata predviđenog za rekreaciju i razonodu stanovnika Altine, a zatim u delu bloka B2, koji se na severnoj strani graniči sa Novosadskim autoputem u planu je da se izgradi škola, obdanište i zdravstvena stanica - kaže predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić.

Foto: Opština Zemun
Dejan Matić

Po blagoslovu patrijarha Irineja Altinu će krasiti i moderan verski centar koji nadilazi okvire klasičnog parohijskog doma i prerasta u objekat sličan crkveno-narodnim saborištima koji okupljaju srpsku dijasporu širom sveta. Budući da u Altini i okolnim naseljima živi preko 30 hiljada stanovnika, ovaj centar će zadovoljiti njihove potrebe vezane za kulturu i obrazovanje. U prostoru od hiljadu kvadrata na dva etaža delovaće kulturno-umetničko društvo, a biće mesta i za organizovanje namenskih priredbi, edukativnih radionica za decu, kao i za muzej srpske kulture koji će baštiniti nasleđe iz svih krajeva gde živi naš narod.

Altina je jedno od najmlađih naselja u Beogradu i razvija se u lepo i moderno mesto za život. Formirano je početkom devedesetih prošlog veka. Zahvaljujući Gradskoj opštini Zemun krov nad glavom ovde su našli ljudi iz ratom zahvaćenih područja bivše Jugoslavije. Jedna od karakteristika naselja je da ulice nose nazive po našim i inostranim znamenitim ličnostima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading