Nova vodovodna mreža u naselju Vojni put

Autor: Republika

Vesti

08.05.2020

17:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić i direktor JKP ”Beogradski vodovod i kanalizacija” Dragan Đorđević sa saradnicima obišli su 8. maja radove na izgradnji glavne vodovodne grane u naselju Vojni put.

RepublikaFoto: zemun.rs

Građani ovog naselja su dugi niz godina plaćali rastur vode. Zahvaljujući novom Zakonu o glavnom gradu i Statuta Grada Beograda, uz usaglašavanje statuta opština, omogućeno je da se otklone ”crne tačke” u funkcionisanju sistema vodosnabdevanja u gradskim opštinama i izađe u susret građanima da dobiju kvalitetnu pijaću vodu.

- Ovim radovima u dužini od nepunih 600 metara izlazimo u susret velikom broju građana da sve ove neuslovne mreže pretvorimo u uslovne i to sve pod budnim okom Beogradskog vodovoda. Veoma je važno da u 21. veku nemamo probleme tzv. blok vodomera gde su građani dobijali enormne račune za utrošenu vodu. Sa ovim želimo da dovedemo sistem do prve klase kvaliteta i da građani plaćaju račune isključivo za utrošenu vodu. Veliku zahvalnost dugujemo menadžmentu Grada Beograda koji je imao razumevanja i novom Odlukom Skupštine grada Beograda omogućio da na pravi način izađemo u susret građanima, ali i izvođaču radova koji je prilagodio svoje dnevne aktivnosti vanrednom stanju u kojem smo se svi nalazili - rekao je Matić i napomenuo da je na isti način u naselju ”13. maj” rešen višedecenijski problem u vezi sa naplatom i potrošnjom vode.

Direktor JKP ”Beogradski vodovod i kanalizacija” Dragan Đorđević je rekao da će rekonstrukcija vodovodne mreže omogućiti da svim sugrađanima budu otpisana dugovanja po osnovu rastura vode od 1. januara 2002. godine, a biće i stopirane aktivnosti izvršilaca. Građani će biti evidentirani kao pojedinačni potrošači i svako će imati svoj vodomer.

Sprovodeći jedinstvenu politiku Vlade Republike Srbije, Grada Beograda i gradskih opština, Gradska opština Zemun je za pet godina prepravila i prilagodila oko 37 kilometara vodovodnih mreža na svojoj teritoriji.

Izgradnju vodovodne mreže, koja će biti primljena u sistem vodosnabdevanja i održavanja JKP ”Beogradski vodovod i kanalizacija”, u naselju Vojni put finansira Gradska opština Zemun u iznosu od pet miliona dinara. Rok za završetak radova je 15. maj 2020. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading