PONOVO RADI ZOOLOŠKI VRT U BEOGRADU: Ali, ovo su nova pravila koja se moraju poštovati

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

03.05.2020

18:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beogradski zoološki vrt, posle druge pauze zbog korona virusa, otvoren je juče, 2. maja, ali posetioci će morati da se pridržavaju posebnih mera opreza, saopšteno iz Vrta Dobre nade.

RepublikaFoto: Tanjug/TANJA VALIČ
Foto: Ilustracija

Da bi se sačuvalo zdravlje posetilaca i vrtnih štićenika, saopšteno je da se posetioci moraju pridržavati sledećih pravila:

- Zabranjeno je približavanje drugim posetiocima, radnicima vrta ili životinjama. Između Vas i drugih ljudi, ili životinja, mora biti rastojanje od najmanje dva metra.

- Zabranjeno je ostvarivati kontakt sa životinjama i hraniti ih.
- Zabranjeno je dodirivati ograde smeštajnog prostora za životinje.
- Obavezno je nošenje zaštitnih maski, a poželjne su i rukavice.

Takođe, posetioci neće moći da ulaze u zatvorene prostore unutar vrta.

- Majmuni će vrlo uskoro izaći napolje jer su temperature već lagano u visokom plusu. Reptile, nažalost, do daljeg posetioci neće moći da vide, ali sve ostale životinje su napolju, tako da mogu da ih vide - rekao je za televiziju "Pink" direktor Beogradskog zoološkog vrta Srboljub Aleksić.

Tokom vanrednog stanja - "bejbi bum"

A dok su kapije bile zatvorene, u Zoo vrtu se dogodio svojevrsni "bejbi bum".

- Imamo mladunce kod arktičkih vukova, kod kengura, imamo nekoliko jaja kod izuzetno zanimljivih vrsta ptica. Čekamo da vidimo da li će da se izlegu. Interesantno je da smo imali i prvo jaje kod pingvina, ali nažalost nije bilo oplođeno. Ipak, važno je da se nešto dešava. Imaće posetioci svašta novo da vide - rekao je Aleksić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading