KORONA U BEOGRADU: Ove opštine su najviše pogođene

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

15.04.2020

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od početka epidemije korona virusa u našoj zemlji, statistika je po pravilu pokazivala da je oko polovina svih zaraženih bila u Beogradu. Slična tendencija je bila i proteklih dana, ali uprkos obećanjima nadležnih, nikada nismo dobili na uvid kako izgleda raspored obolelih po beogradskim opštinama i naseljima. Sve do sada.

RepublikaFoto: Republika
Foto: Ilustracija

Prema podacima koji su obrađeni do jučerašnjeg dana, odnosno do 14. aprila, najveći broj zaraženih bio je na Zvezdari (147), a sledili su Novi Beograd (143), Voždovac (142), Zemun (129), Palilula (92), Rakovica (82), Čukarica (81), Vračar (68)...

Prema ovim informacijama, više od tri četvrtine zaraženih je iz užeg gradskog područja, odnosno sa deset centralnih gradskih opština. Interesantno je da se među opštinama, po ovoj statistici, "uglavilo" i jedno veliko naselje, Borča, sa 31 zaraženom osobom.

Glavne beogradske opštine u kojima je zabeleženo najmanje slučajeva virusa korona, su Savski venac (36), Stari grad (58) i Vračar (68), dok je u prigradskim opštinama najmanji broj zaraženih u Grockoj, Barajevu i Lazarevcu.

Prosečna starost obolelih iznosi oko 60 godina, 29,79 odsto obolelih su žene, dok je procenat obolelih muškaraca 71,21 odsto.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading