Vesić najavio: U novembru očekujemo kraj radova DZ u Borči!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

15.04.2020

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Nakon višedecenijskog čekanja izgradnje novog Doma zdravlja (DZ) u Borči građani te opštine kraj radova mogu da očekuju u novembru ove godine", rekao je prilikom obilaska radova zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Foto: beograd.rs
Vesić u Borči

- Iako je vanredno stanje, uveliko se radi na svim gradilištima u Beogradu, pa tako i na ovom gde će biti DZ Borča, na koji su građani čekali veoma dugo. Na terenu je dovoljan broj radnika i ono što nas uveravaju da će kraj radova biti u novembru, kako je i planirano - istakao je Vesić.

Nova zdravstvena stanica imaće 7.000 kvadratnih metara i biće veća od matične. Sadržaće službu za zdravstevnu zaštitu dece i odraslih građana, kućnog lečenja i palijativne nege, zdravstvenu zaštitu žena, polivalentnu patronažu, rendgen i ultrazvučnu dijagnostiku, laboratoriju, stomatologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, internu medicinu, oftalmologiju, otorinolaringologiju, psihijatriju, apoteku, hitnu pomoć, sterilizaciju i službe neophodne za funkcionisanje ustanove...

Vesić je gradilište obišao sa predsednikom opštine Palilula Aleksandrom Jovičićem i sekretarom Sekreterijata za investicije Lukom Petrovićem.

Prema njegovim rečima, zadovoljani su što će radove koje izvodi "Concord West" iz Borče uraditi u roku i što će DZ kada završe, kako kaže, biti jedna od namodernijih zdravstvenih insititucija u Beogradu.

- Nakon toga nas čeka realizacija drugih projekata, vrtići, škole i kanalizacija. Sve ono što imamo u planu da uradimo na levoj obali Dunava kako bi se rešili decenijski problemi koje ta opština ima. Borča će nakon svega toga promeniti svoj izgled - rekao je Vesić i dodao da se trenutno radi dosta zdravstvenih institucija.

Foto: beograd.rs
U obilasku radova...

Prema njegovim rečima, tek se sada vidi koliko je važno što su prethodnih godina Vlada Republike Srbije i Grad Beograd ulagali u zdravstvo.

- Bez obzira na vanredno stanje u Beogradu se na svim gradilištima radi, ne samo ovde u Borči, radi se u Leštanima gde se gradi osnovna škola, dnevni centar za decu ometenu u razvoju u Lazarevcu, Savski trg i kej, pasarela koja će spojiti Beogradsku tvrđavu i obalu Save - kazao je Vesić i dodao da se gradi i na drugim mestima i da to nisu gradski objekti.

Kako kaže, to će biti suštinski važno kada prođe epidemija korone virusa.

- Ponosni smo što građevina u Beogradu nije stala. To će značiti posebno za obavljanje proizvodnje, a i kako bi nakon vanrednog stanja lakše obavljali sve aktivnosti koje su sada u zastoju - navodi zamenik gradonačelnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading