POGLEDAJTE "BEOGRAD PUT": Naš grad se napokon oporavlja!

Autor: beograd.rs, Republika

Vesti

11.10.2017

14:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Siniša Mali obišao je danas asfaltnu bazu JKP "Beograd put" u Rakovici, gde je razgovarao sa rukovodstvom i radnicima ovog gradskog preduzeća, koje je, kako je istakao, simbol oporavka i reformi u gradu.

RepublikaFoto: Tanjug/BEOINFO
Beograd uređeniji, vide se reforme

Mali je podsetio da je „Beograd put” 2014. godine bio u veoma lošem stanju i da je tada sa radnicima dogovoreno smanjenje plata za 25 odsto kako bi preduzeće uspelo da odgovori obavezama koje je ostavila prethodna gradska administracija. 

- Preko milijardu dinara gubitka, više od 1,4 milijarde duga prema bankama, to je bila tadašnja slika "Beograd puta", koji je bio na ivici opstanka. Danas imamo zadovoljne ljude, grad Beograd iz godine u godinu daje sve više posla "Beograd putu" i nikada se nije više asfaltiralo - rekao je Mali.

On je dodao da je asfaltna baza u Rakovici jedna od pet najmodernijih u Srbiji i radi 323 dana u godini proizvodeći asfalt samo za Beograd, što je impresivan rezultat. 

- Preostalo je još oko 100 miliona dinara duga, što će biti vraćeno do februara iduće godine, i već danas možemo reći da je ovo gradsko preduzeće simbol oporavka i reformi koje smo prošli u prethodne tri godine u Beogradu - rekao je Siniša Mali.

On je zahvalio radnicima i rukovodstvu na konkretnim razgovorima koji su za cilj imali stvaranje vizije daljeg razvoja "Beograd puta".

-  Stiže nam deset velikih mašina, deset novih kipera je već stiglo, i to je najveća investicija u ovo preduzeće od 2006. godine. Građani danas mogu da vide da se sva gradska preduzeća opremaju, kupuju nove mašine i oprema kako bi nam grad bio bolji i lepši. Grad Beograd će i u narednom periodu, pored svih infrastrukturnih radova i pomoći onima kojima je ona najpotrebnija, nastaviti da ulaže i u asfaltiranje novih ulica, Zimsku službu, signalizaciju i sve drugo što „Beograd put” radi kako bi bili zadovoljni i radnici ovog preduzeća i svi naši sugrađani - kazao je gradonačelnik.

Obilasku pogona JKP "Beograd put" prisustvovao je i pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević i direktor ovog gradskog preduzeća Ivan Tejić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading