Večeras se ukida gradski prevoz u Beogradu: Dok traje policijski čas, nema autobusa i trola!

Autor: Republika

Vesti

20.03.2020

07:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će od danas u Beogradu u periodu od 20 časova do 5 sati ujutru, kada važi zabrana kretanja za sve građane, biti ukinut javni prevoz.

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Foto: Ilustracija

- Zabrana kretanja za sve građane uvedena je pre tri dana, ali tokom poslednja dva dana nismo ukidali prevoz posle 20 sati kako bismo omogućili poslodavcima koji imaju treću smenu da se organizuju i kako iznenada ne bi ostali bez radnika. Tokom jučerašnjeg dana imali smo sastanke sa Privrednom komorom Srbije i dogovoreno je da se poslodavcima preporuči da treću smenu organizuju u skladu sa zabranom kretanja. Grad Beograd je spreman da u dogovoru sa poslodavcima organizuje direktan prevoz za radnike - rekao je Vesić.

On je zahvalio ugostiteljima koji poštuju odluku da ugostiteljski objekti rade do 19 sati kako bi se sprečilo širenje korona virusa.

- Komunalna milicija je kontrolisala sprovođenje ove odluke i nismo našli nijedan slučaj da ju je neko kršio. Hvala ugostiteljima koji su pokazali veoma visok stepen društvene odgovornosti - rekao je Vesić i dodao da u Beogradu još uvek rade kafići i restorani.

On je istakao da će rad kafića i restorana u Beogradu najviše zavisiti od mišljenja epidemiologa.

- Takođe, to pitanje će zavisiti i od toga da li vlasnici ugostiteljskih objekata poštuju naređenje da u zatvorenom objektu ne bude više od jedne osobe po metru kvadratnom kao i da se stolovi prorede i postave tako da razdaljina između njih bude najmanje metar i po - rekao je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading