LIČNI POKLON ZAMENIKA GRADONAČELNIKA: Vesić damama iz Gradske uprave darivao knjige

Autor: Republika

Vesti

09.03.2020

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom Međunarodnog dana žena, u Starom dvoru danas je održan prijem za žene zaposlene u Gradskoj upravi kojima je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, kao lični poklon, darivao knjige.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Vesić sa damama iz Gradske uprave

On im je, u ime Skupštine grada, čestitao 8. mart i poželeo sve najbolje.

- Prošle godine je bila neka druga vrsta poklona, a ovaj put je knjiga i verujem da lepši poklon nismo mogli da obezbedimo jer je knjiga nešto najbolje što možemo da darujemo - rekao je Vesić.

Naveo je da ima onih koji misle da 8. mart ne mora da se slavi i da je to samo relikt prošlosti.

- Znam da neko kaže da ako neko o vama ne brine 364 dana, ne mora da brine ni taj jedan dan i sve je to manje više tačno, ali ovaj praznik nema veze sa tim već sa borbom koju kao društvo imamo da žene zaista budu ravnopravni članovi našeg društva. Da nije bilo 8. marta i da se neke žene pre više od stotinu godina nisu borile za prava, danas ta prava ne bi bila onakva kakva su i zato je 8. mart važan - istakao je Vesić.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Taj dan je, dodao je, prilika da se ženama ukaže pažnja, ali i da se razgovara o tome šta smo kao društvo učinili na zaštiti žena i na tome da one budu potpuno ravnopravni članovi društva.

U Srbiji su poslednjih godina, kaže Vesić, učinjeni veliki koraci kada je reč o borbi protiv porodičnog nasilja i nasilja nad ženama, dodajući da je usvojen pravni okvir koji te probleme nasilja rešava vrlo brzo.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

On je naveo da se u Srbiji sve više žena nalazi na javnim funkcijama.

- Nama su većina gradskih sekretara žene. Trudimo se da zaista pokažemo da smo društvo koje se na odgovoran način odnosi prema ženama. Da li smo uradili sve? Nismo. Žene su i dalje manje plaćene od muškaraca za iste poslove, manje se ima razumevanja za njihove probleme i to je nešto sa čime, kao društvo, treba da se borimo, ali ako svakog 8. marta vidimo da je situacija bolja nego prethodnog 8. marta, u jednom trenutku ćemo rešiti sve te probleme - dodao je Vesić.

Zajedno sa njim, damama su knjige delili i glavni gradski urbanista Marko Stojčić, pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković i načelnica Gradske uprave Sandra Pantelić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading