Biciklom do Brankovog mosta: Evo gde će biti nova staza za dvotočkaše!

Autor: Republika

Vesti

21.02.2020

09:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubitelji dvotočkaša dobiće novu biciklističku stazu na Bulevaru Mihajla Pupina, na delu od Bulevara Milentija Popovića na Novom Beogradu do Brankovog mosta. Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju raspisala je javnu nabaku za izgradnju staze dužine oko 800 metara, procenjena vrednost ovog projekta je oko šest miliona dinara, a rok za dostavljanje ponuda je 23. mart.

RepublikaFoto: Republika
Foto: Ilustracija

Kako je ranije najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, planirano je da se u naredne četiri godine uredi skoro 120 kilometara biciklističkih staza širom prestonice. Tokom rekonstrukcije Trga republike, iscrtana je trasa za dvotočkaše koja povezuje Narodno pozorište, Vasinu ulicu i Tvrđavu.

Međutim, iako je pre dve godine najavljeno da će duž razdelnog ostrva u Višnjičkoj ulici pa sve do Mirijevskog bulevara biti postavljena biciklistička staza, to se do danas nije dogodilo.

Planirano je i da na 150 stanica u glavnom gradu bude 900 javnih bicikala, koje bi sugrađani mogli da iznajme na jednoj lokaciji a ostave na drugoj. Ali, za realizaciju tog projekta Beograd još uvek traži partnera.

- Grad kroz tender za javno-privatno partnerstvo traži firmu koja bi bila vlasnik do 75 odsto beogradskog sistema javnih bicikala, dok će Beograd biti suvlasnik - izjavio je Vesić.

- To će biti veliki iskorak, jer je važno da omogućimo što većem broju građana da koriste biciklistički saobraćaj - dodao je on.

Oštećenja kocaka u Ruzveltovoj

Biciklistička staza u Ruzveltovoj ulici na delu koji je iscrtan preko postavljenih kocaka delimično je oštećena. Kocke su ulegle i klate se, pa vozači najčešće zaobilaze ovaj deo Ruzveltove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading