Radojičić: Izdvojićemo novac za rekonstrukciju krova škole na Voždovcu koji je oštetio olujni vetar

Autor: Republika

Vesti

07.02.2020

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je danas Osnovnu školu „Jovan Jovanović Zmaj”, gde se juče najpre nakrivio tokom jakog nevremena na Voždovcu, a potom i pao krov ovog objekta. On je istakao da je najvažnije to što niko nije povređen i da će rekonstrukcija krova početi u što kraćem roku.

RepublikaFoto: beoinfo.rs
Radojičić u obilasku škole na Voždovcu

- Opština Voždovac je u prethodnom periodu ulagala u ovu školu, u okviru čega su urađeni ograda, video-nadzor i toaleti. Rekonstrukcija krova jeste rađena, ali nikada nije završena u potpunosti, a posledice toga jesu prokišnjavanja u fiskulturnoj sali i u nekim kabinetima. Škola je izgrađena 1967. godine i vrlo je značajna za ovaj deo grada, a pohađa je 890 đaka - rekao je Radojičić.

On je istakao da će Grad Beograd naći novac da u narednom periodu reši ovaj problem u potpunosti, kako se ovakve stvari ne bi više dešavale.

RepublikaFoto: beoinfo.rs
Obilazak škole

- Bezbednost i otklanjanje rizika od povrede su nam na prvom mestu. S obzirom na vremenske uslove koji su određeni klimatskim promenama, iz dana u dan se granice rizika od vetra i padavina pomeraju, ali trudimo se da ih svedemo na najmanju meru. Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu i Grad Beograd u ovoj godini planiraju da rekonstruišu 20 škola, a ovo će biti još jedna od investicija koju ćemo završiti. Trudićemo se da rekonstrukcija bude realizovana što pre, ali tako da deca koja pohađaju ovu školu imaju najmanju moguću smetnju tokom odvijanja nastave za vreme radova - dodao je Radojičić i zaključio da gruba procena vrednosti radova iznosi oko 20 miliona dinara.

RepublikaFoto: beoinfo.rs
Zoran Radojičić

Obilasku škole prisustvovali su predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić i direktorka škole Vesna Životić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Lepi

07.02.2020 18:39

Skole i treba da budu bezbedne.

Odgovori 10 0
Rea

07.02.2020 19:22

Bezbednost dece je na prvom mestu.

Odgovori 10 0
StefanBrate99

07.02.2020 21:18

Veoma odgovorno, ali nista manje nisam ni ocekivao od sadasnje vlasti u Beogradu.