Brutalan napad šipkama i palicama na članicu CarGo

Autor: Republika

Vesti

01.02.2020

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić: Umesto da je na strani građana, policija odbila da zaštiti napadnutu članicu!

Foto: youtube.com/Car:Go Go Anywhere

Taksisti iz najvećih taksi udruženja sinoć su brutalno šipkama i bejzbol palicama napali članicu udruženja CarGo M.I. ispred kliničkog centra u Beogradu. Kada je članica udruženja CarGo završila sa pružanjem usluge, više od pet taksista je uz povike nasrnulo na automobil u kome se ona nalazila.

Članica udruženja CarGo je brzo odregovala i izbegla ozbiljnije fizičke povrede. Automobil je ozbiljno oštećen i pored polomljenog retrovizora, oštećeni su staklo i limarija.

M.I. se nakon napada uputila u policijsku stanicu u Majke Jevrosime, gde su je poslali u stanicu na Vračaru, da bi joj tamo rekli "da ne mogu da prime prijavu jer je dežurni otišao kući".

- Jedva sam sačuvala živu glavu i na svu sreću nisam fizički povređena jer sam kada je počeo napad stala na gas i pobegla od ovih nasilnika. U automobilu imamo sigurnosnu kameru koja snima saobraćaj i nadam se da će pomoći u identifikaciji napadača. Nemam reči zaista - rekla je vidno potrešena članica udruženja CarGo M.I.

Predsednik udruženja građana CarGo Aleksandar Vučić izjavio je da država mora da reaguje svom snagom jer će u suprotnom poslati poruku da su "bejzbolke" jače od nje, te da samo nasiljem mogu da se ostvare ciljevi u Srbiji.

- Taksisti su do sada bili kartel, a od večeras slobodno možemo da kažemo da su oni mafijaški klan. Batinaši su izvršioci svojih bosova i moraju da se identifikuju. Umesto da rade pošteno, taksi mafija čeka, opkoljava i prebija - kaže Vučić.

Istovremeno Vučić naglašava da je jasno ko stoji iza ovog napada i ko štiti taksi klan, ali da mu nije jasno kako je moguće da je policija odbila da zaštiti napadnutu članicu udruženja.

- Za sve nas, normalne građane, nedopustivo je da su batinaši na slobodi, a građani u strahu. Mi nismo nasilnici, mi ne držimo palice ispod sedišta, a u jaknama oružje. Mi ćemo se protiv nasilja boriti mirnim putem, ali jedno je sigurno – nikada nećemo odustati dok kriminalci ne budu u zatvoru - rekao je Vučić i naglasio da će podneti i krivičnu prijavu protiv NN lica iz taksi udruženja. 

Predsednik udruženja CarGo se zapitao da li je ovo poruka svim mladim ljudima da odu iz zemlje, kako bi ovde zauvek na ulicama vladali batinaši. 

- Naša članica koja je napadnuta ima samo 24 godine. Odlučila je da ostane u Srbiji, da se ovde bori za sebe i svoju porodicu i onda je u sred Beograda napadnu bahati kriminalci. Kako da se osećamo u svojoj zemlji kada u njoj taksi klan vlada bejzbolkama i uteruje strah - zaključio je Vučić.

CarGo podseća da je nedavno napadnut i član V.O. na aerodromu, a da ovaj slučaj još uvek nije rešen i pored foto dokaza koji su predati policiji i na osnovu kojih je vrlo lako moguće izvršiti identifikaciju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading