Gradonačelnik posetio Leštane, a gest ovog čoveka ga je oduševio!

Autor: Republika

Vesti

30.01.2020

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je radove na izgradnji nove škole u Leštanima a posetu ovom kraju iskoristio je za razgovor sa građanima.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ
Zoran Radojičić

Tom prilikom upoznao je osamdesetdvogodišnjeg Lukić Tomislava koji se Radojičiću pohvalio pokazavši mu drvo koje je zasadio 1948. godine. 

Gradonačelnik nije krio svoje oduševljenje ovom zanimljivom pričom vrednog Gročanina ističući da svaki građanin Beograda treba da se ugleda na njega i posadi bar jedno stablo.

On je istakao da gospodin Lukić može biti ponosan jer je njegovo drvo “doživelo” 72 godine i postalo simbol ovog dvorišta, a krasiće i novu školu koja je u fazi izgradnje.

 

- Lukić Tomislav je 1948. godine posadio ovo drvo i sada ponosno može da kaže da je ostalo ovde u školskom dvorištu. Moja ideja je da deca naših škola danas posade svoja stabla u  školskim dvorištima i da mogu kao i Vi ponosno da dožive i dočekaju da to drvo ovako poraste - poručio je gradonačelnik.  

Radojičić je istakao da je važno da Beograd bude što zeleniji, te da u ovom trenutku je 15 odsto zelenih površina u prestonici, a da je cilj da do 2025. godine 25 odsto Beograda bude pod zelenilom. Jedan od koraka ka dostizanju cilja, Radojičić vidi upravo u tome da svaki gradjanin ima mogućnost da posadi bar po jedno stablo. 

Radojičič se još jednom zahvalio Tomislavu i poželeo mu puno zdravlja i da proslavi stogodišnjicu stabla.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading